ΣΥΡΙΖΑ για Άνθιμο: Παρανομεί με την Ροτόντα

ΣΥΡΙΖΑ για Άνθιμο: Παρανομεί με την Ροτόντα

Αντιδράσεις προκαλούν οι «πανηγυρισμοί» του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος χτες τοποθέτησε στη Ροτόντα μόνιμο εγκαινίου με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

Οι «Φίλοι της Ροτόντας» με ανακοίνωσή τους για το συγκεκριμένο θέμα ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού καθώς διαβλέπουν απόπειρα το μνημείο να αποκτήσει μόνιμο εκκλησιαστικό χαρακτήρα, ενώ για “παραβίαση της νομιμότητας” και “πραξικοπηματική” ενέργεια μιλούν η Ν.Ε. Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στη μετατροπή της Ροτόντας σε ναό και ζητάει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού.

“Μια ακόμη ενέργεια του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου με σκοπό τη μετατροπή της Ροτόντας σε ναό, αποτελεί η χθεσινή του ενέργεια να μεταφέρει το παλαιό ‘εγκαίνιον’ του ιερού Ναού στο μνημείο και να το τοποθετήσει μονίμως στην Αγία Τράπεζα. Με αυτήν την πραξικοπηματική πράξη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένο, ώστε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να μετατραπεί σε τόπο λατρείας”, επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να αποτραπεί η αυθαίρετη και επιθετική αυτή ενέργεια του εκκλησιαστικού κατεστημένου της πόλης εναντίον του πολιτισμού και της Δημοκρατίας. 

Ζητάμε την αυστηρή εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου αλλά και των υπουργικών αποφάσεων με βάση τις οποίες επιτρέπονται στη Ροτόντα μόνο 12 λειτουργίες ετησίως και απαγορεύουν την οποιαδήποτε μόνιμη εγκατάσταση λατρευτικού εξοπλισμού. Η παραβίαση της νομιμότητας από το Μητροπολίτη Άνθιμο δεν πρέπει να γίνει ανεκτή”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter