ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη του Documento: Η ΑΑΔΕ θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις, δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη του Documento: Η ΑΑΔΕ θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις, δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα

Την υπόθεση που αφορά λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, η «τύχη» της οποίας καταδεικνύει το μοτίβο συγκάλυψης από την ΑΑΔΕ σε παρόμοιες περιπτώσεις, που αποκάλυψε το Documento, σχολίασε στο briefing των διαπιστευμένων συντακτών η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρές που έχουν αποτυπωθεί στο τελευταίο φύλλο του Documento. Η ΑΑΔΕ θα πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις, διότι δημιουργείται προβληματισμός και μεγάλα ερωτηματικά… Το παρακολουθούμε στενά το θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

Στο 9:15 του βίντεο 

Η αποκάλυψη

Η καταγγελία που δημοσιεύει το Documento περιέχει ΑΦΜ πέντε εταιρειών που «ανοίχτηκαν» με σκοπό την παραπλάνηση των φορολογικών αρχών. Με μια απλή αναζήτηση στο ΓΕΜΗ μπορεί κάποιος να βρει τα στοιχεία των εταιρειών και να αντιληφθεί ότι πιθανότατα κάτι δεν πάει καλά με την ίδρυση και τον σκοπό τους χωρίς να είναι απαραίτητα ειδικός.

Κάτι όμως που οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ ουδέποτε εντόπισαν. Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση και τα στοιχεία της που καταδείκνυαν τη διάπραξη εγκληματικών πράξεων είχαν πρωτίστως καταγγελθεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙΠΑΕΕ) της ΑΑΔΕ και σε άλλες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, καθώς επίσης και στην Οικονομική Αστυνομία….

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter