ΣΥΡΙΖΑ για διερευνητικές επαφές: Η χώρα προσήλθε στη διαδικασία χωρίς σαφές στρατηγικό σχέδιο

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι στηρίζει την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία για τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, παρά το γεγονός πως, σύμφωνα με το κόμμα «η χώρα προσήλθε σε αυτές χωρίς στρατηγικό σχέδιο και με μία διαρκή κακοφωνία από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση σχετικά με τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα, για το εάν τέθηκαν από την Τουρκία θέματα όπως αυτά της «αποστρατικοποίησης» και των «γκρίζων ζωνών», αλλά και τη στάση που τήρησε ο Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση, στην Αθήνα ο επόμενος γύρος

Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης στηρίζει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία για υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, παρά το γεγονός ότι σε αυτές η χώρα προσέρχεται χωρίς σαφές στρατηγικό σχέδιο και με μια διαρκή κακοφωνία από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη από την άλλη πλευρά.

Σε ότι αφορά τον σημερινό γύρο επαφών στην Κωνσταντινούπολη αναμένουμε από την κυβέρνηση αναλυτική ενημέρωση:

  • για την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, ειδικά τώρα που έχει εικόνα των τουρκικών θέσεων
  • εάν τέθηκαν από την Τουρκία θέματα δήθεν "γκρίζων ζωνών", "αποστρατιωτικοποίησης" και "περιοχών ευθύνης έρευνας και διάσωσης" και πώς απαντήθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία
  • ποια στάση τήρησε ο ΥΠΕΞ στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, σε σχέση με το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων.​
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.