ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Θεσμών: Αγωνία της Νέας Δημοκρατίας για συγκάλυψη με αναληθείς ισχυρισμούς

ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Θεσμών: Αγωνία της Νέας Δημοκρατίας για συγκάλυψη με αναληθείς ισχυρισμούς

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβερνητικής παράταξης για τη στάση της αναφορικά με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το δυστύχημα στα Τέμπη εξαπολύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετείχαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Παππάς, Χρήστος Γιαννούλη, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Ραγκούσης σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εκτέλεση της σύμβασης 717 κατέρρευσαν». Τονίζουν επίσης ότι «τα ψέματα και η υποκρισία περίσσεψαν και για την υποτιθέμενη «τηλεδιοίκηση» της Λάρισας. Οι αρμόδιοι Γ. Γεραπετρίτης και Κ. Καραμανλής άρχισαν να μασούν τα λόγια τους όταν τους καλέσαμε να διευκρινίσουν ότι μιλούν για το τοπικό σύστημα ελέγχου του σταθμού και όχι για κάποια ”τηλεδιοίκηση”».

«Το εγχείρημα του κ. Μητσοτάκη και των βουλευτών της Ν.Δ. για να μην συζητηθούν όλες οι πτυχές του δυστυχήματος, αλλά μόνο η σύμβαση της κυβερνησης Σαμάρα με τις τεράστιες ελλείψεις, απέτυχε παταγωδώς» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση η οποία καταλήγει ως εξής: «Η παραπλάνηση δεν καλύπτει ευθύνες. Η παραπλάνηση προσβάλλει τη μνήμη όσων έφυγαν τόσο άδικα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για που μετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας:

«Επιτροπή Θεσμών: Αγωνία της Ν.Δ. για συγκάλυψη με αναληθείς ισχυρισμούς

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εκτέλεση της σύμβασης 717 κατέρρευσαν.

Τόσο από τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που μετείχαν στην Επιτροπή, όσο κυρίως από την αναλυτική παράθεση γεγονότων και στοιχείων στην οποία προχώρησε ο Χρήστος Σπίρτζης κατά την ομιλία του.

Τα ψέματα και η υποκρισία περίσσεψαν και για την υποτιθέμενη «τηλεδιοίκηση» της Λάρισας. Οι αρμόδιοι Γ. Γεραπετρίτης και Κ. Καραμανλής άρχισαν να μασούν τα λόγια τους όταν τους καλέσαμε να διευκρινίσουν ότι μιλούν για το τοπικό σύστημα ελέγχου του σταθμού και όχι για κάποια «τηλεδιοίκηση».

Για τη δε σύμβαση παροχής μεταφορικού έργου, από την οποία «εξαφανίστηκαν» οι υποχρεώσεις της Hellenic Train για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και του δημοσίου για την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας, δεν απαντήθηκε το παραμικρό.

Έγινε σαφές, επίσης, ότι ο κ. Καραμανλής δεν αναλαμβάνει καμία συγκεκριμένη ευθύνη. Δεν θεωρεί ότι έφταιξε σε κάτι και με αυτή, προφανώς, τη θέση θα προσέλθει στις εκλογές, ζητώντας από τον λαό να επικροτήσει το «έργο» του.

Η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν βοηθά την αλήθεια.

Το εγχείρημα του κ. Μητσοτάκη και των βουλευτών της Ν.Δ. για να μην συζητηθούν όλες οι πτυχές του δυστυχήματος, αλλά μόνο η σύμβαση της κυβερνησης Σαμάρα με τις τεράστιες ελλείψεις, απέτυχε παταγωδώς.

Η παραπλάνηση δεν καλύπτει ευθύνες. Η παραπλάνηση προσβάλλει τη μνήμη όσων έφυγαν τόσο άδικα.»

Διαβάστε επίσης:

Παππάς στην Επιτροπή Θεσμών: «Τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δεν υπάρχει – Ο Γεραπετρίτης αρνείται να “διευκρινίσει”»

Καραμανλής: Αντί να απολογηθεί, δήλωσε «παρών» στις εκλογές

Τραγέλαφος η πρώτη απολογία Καραμανλή στη Βουλή: Διεκόπη η διαδικασία γιατί… έλειπε ο Σπίρτζης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter