ΣΥΡΙΖΑ για Γάζα: Δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων

ΣΥΡΙΖΑ για Γάζα: Δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων

Τα τραγικά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ καυτηριάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στον στρατό του Ισραήλ.

«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, που έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο ΟΗΕ και η ΕΕ, καθώς και ο Αραβικός Σύνδεσμος καλούνται να αναλάβουν άμεσα διεθνή πρωτοβουλία ειρήνευσης».

Παράλληλα επισημαίνει ότι στηρίζει την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική ιερουσαλήμ.

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα αιματηρά γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας

Η δολοφονική επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Ισραηλινός στρατός κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών, ενόψει της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προκαλεί αποτροπιασμό.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, που έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Ο ΟΗΕ και η ΕΕ, καθώς και ο Αραβικός Σύνδεσμος καλούνται να αναλάβουν άμεσα διεθνή πρωτοβουλία ειρήνευσης. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και ειρηνική συνύπαρξη των 2 κρατών. Η ειρήνευση και η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος δρόμος για την αρμονική συνύπαρξη των λαών της Μέσης Ανατολής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter