ΣΥΡΙΖΑ για Κεραμέως – Μητσοτάκη: Απαξιώνουν τα πανεπιστήμια προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων

ΣΥΡΙΖΑ για Κεραμέως – Μητσοτάκη: Απαξιώνουν τα πανεπιστήμια προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων

Την γνωστοποίηση των στοιχείων των αστυνομικών που προχώρησαν σε ευθεία βολή κρότου λάμψης κατά φοιτητών στα πλαίσια του οργίου αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα στο ΑΠΘ, με αποτέλεσμα την μεταφορά ενός διαδηλωτή αιμόφυρτου στο νοσοκομείο και την κατάδειξη του τρόπο με τον οποίο αναμένεται να τιμωρηθούν για την παράνομη δράση τους ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Αντί για εμπρηστικές δηλώσεις από τη ΝΔ και τους υπουργούς της, περιμένουμε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, πολιτική και επιχειρησιακή, να πει ποιοι είναι οι αστυνομικοί που ρίχνουν χειροβομβίδα κρότου λάμψης με ευθεία βολή από το ένα μέτρο κατά φοιτητών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των διαδηλωτών στο κεφάλι και πως θα τιμωρηθούν».

Η ανακοίνωση κλείνει υπογραμμίζοντας πως η κυβερνητική στάση, που θυμίζει περισσότερο παιχνίδι με την φωτιά καθώς απαξιώνει τις κοινωνικές ανάγκες και σημαίνει την θεσμική αδιαφορία απέναντι στο μέλλον της νέας γενιάς έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και στοχεύει στην ποινικοποίηση του φοιτητικού κινήματος, την απαξίωση του πανεπιστημίου και την θυσία της νεολαίας στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.

«Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, στήνοντας προβοκάτσιες κατά των φοιτητών και της νέας γενιάς με μόνο στόχο την περαιτέρω απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Το μόνο δηλαδή που ενδιαφέρει την κα Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter