ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Για κακή του τύχη, του απάντησε η Κομισιόν

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Για κακή του τύχη, του απάντησε η Κομισιόν

«Κρεσέντο λασπολογίας και καταστροφολογίας» καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος νωρίτερα, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πολιτική παράγκα, φτιαγμένη με λάσπη και ψέματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης προέβη σε ένα νέο κρεσέντο λασπολογίας και καταστροφολογίας, από το προστατευμένο περιβάλλον της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του. Ας μην περιμένει, όμως, να γίνει και πιστευτός, όταν ο συνομιλητής του κ. Χριστοφοράκου, υπόσχεται να προασπίσει και να θωρακίσει την, δήθεν, πληττόμενη Δημοκρατία, μαζί με τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

«Άλλωστε, όσες προσπάθειες κι αν κάνει, ο πρόεδρος της Ν.Δ., οι λέξεις “παρακράτος” και “καθεστώς” είναι συνυφασμένες, στη μνήμη και τη συνείδηση του ελληνικού λαού με όσα ο ίδιος εκπροσωπεί. Ας μην περιμένει να τον πιστέψει ο κόσμος, όταν μιλάει εκ μέρους των μη προνομιούχων, αυτός που υπόσχεται τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, λιγότερους δασκάλους και γιατρούς, αλλά και μειώσεις φόρων για τους οικονομικά ισχυρούς», συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επεσήμανε η Κουμουνδούρου, «σήμερα, για κακή του τύχη, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ακόμα και για την κατάσταση της οικονομίας, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την άρση της διαδικασίας ελέγχου υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα. Τόση πολλή είναι η δίψα του για εξουσία, που δεν μπορεί να τηρήσει ούτε καν τα προσχήματα, έστω και για μια μέρα».

Για «κρίση θεσμών και αξιών» είχε μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Για βαθιά κρίση θεσμών και αξιών που βιώνει η χώρα και απειλεί τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε μιλήσει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσέθεσε ότι η Ελλάδα διανύει «το 8ο έτος μιας παρατεταμένης κρίσης. Μιας κρίσης που ενώ ξεκίνησε ως οικονομική, μετατράπηκε σε κοινωνική και πολιτική».

Και επεσήμανε: «Εν ενεργεία πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας “θεσμικό εμπόδιο”. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Άλλη μια προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μια κατάλυση στην πράξη του κράτους Δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών. Εν ενεργεία υπουργός Εθνικής Άμυνας, επικοινωνεί κατ΄ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη, που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του, είτε στην αποπομπή του».

«Η μέχρι πριν λίγες ημέρες πρόεδρος του Αρείου Πάγου» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους. Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες, αλλεπάλληλες αποκαλύψεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, επαναφέρουν στον δημόσιο βίο τις προθέσεις που είχε αυτή η κυβέρνηση για παράλληλο νόμισμα ή έξοδο από την ευρωζώνη. Αυτό που για πολύ καιρό ονομαζόταν Plan B».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter