ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αναγνωρίζει τον ρόλο της ΑΔΑΕ ή θα κρύψει τις ευθύνες του πίσω από την γνωμοδότηση Ντογιάκου;

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αναγνωρίζει τον ρόλο της ΑΔΑΕ ή θα κρύψει τις ευθύνες του πίσω από την γνωμοδότηση Ντογιάκου;

Τα πυρά του εξαπέλυσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο των δηλώσεων από 16 καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου κατά της αντισυνταγματικής γνωμοδότησης του Ισίδωρου Ντογιάκου για την ΑΔΑΕ.

«Αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης το συνταγματικό ρόλο της ΑΔΑΕ ή θα κρύψει τις ευθύνες του για τις υποκλοπές πίσω από την αντισυνταγματική γνωμοδότηση Ντογιάκου;» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει, εδώ και δύο ημέρες το σύνολο των νομικών επιστημόνων και συνταγματολόγων της χώρας έχουν αποδομήσει λέξη προς λέξη την πρωτοφανή γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου και το επιχειρούμενο μπλόκο στο έργο διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από την κατά το Σύνταγμα μοναδική αρμόδια ΑΔΑΕ.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει το εξής ερώτημα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη: «Θα αποδεχθεί δημόσια ότι η ΑΔΑΕ έχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να ερευνήσει ποιοι είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ με πρόσχημα την «εθνική ασφάλεια» ή θα μείνει ως ένοχος, μόνος του με τον κ. Ντογιάκο να κρύβεται πίσω από μία βολική μεν, κατάφωρα αντισυνταγματική δε, γνωμοδότηση για να κρύψει τις ευθύνες του;»

Διαβάστε επίσης: 16 κορυφαίοι συνταγματολόγοι εναντίον Ντογιάκου: «Εκφράζουμε τη ζωηρή ανησυχία μας για τη γνωμοδότηση περί ΑΔΑΕ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter