ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Η επίσκεψη στη Χειμάρρα ακυρώθηκε καθ’ υπαγόρευση Ράμα και όχι λόγω καιρού

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Η επίσκεψη στη Χειμάρρα ακυρώθηκε καθ’ υπαγόρευση Ράμα και όχι λόγω καιρού

«Ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την ελληνική εθνική μειονότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη, γεγονός που επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η απόφαση για ακύρωση της επίσκεψης Μητσοτάκη σε Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, έγινε καθ’ υπαγόρευση του Ράμα και όχι λόγω «κακών καιρικών συνθηκών», όπως διέρρευσε το Μαξίμου.

Διαβάστε επίσης: Ερωτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Χειμάρρα

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει «βέλη» κατά των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που προσπάθησαν να καλύψουν το φιάσκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι: «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ρητά ενώπιον του κ Μητσοτάκη: “ελπίζω να βρείτε χρόνο να επισκεφθούμε μαζί την Ελληνική Εθνική Μειονότητα”. Έτσι επιβεβαίωσε περίτρανα ότι η επίσκεψη στη Χειμάρρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη ακυρώθηκε καθ` υπαγόρευση του κ. Ράμα, και όχι λόγω δήθεν “καιρικών συνθηκών” στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, δυστυχώς, ούτε το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη για την οριοθέτηση ΑΟΖ υπεγράφη, παρά τις τυμπανοκρουσίες του φιλοκυβερνητικού τύπου.

Την ίδια στιγμή τα ίδια θλιβερά ΜΜΕ προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο βαφτίζοντας “συγγνώμη” την αναφορά Ράμα πως “δεν αφορούσε τη σημερινή Ελλάδα” η δήλωσή του ότι η χώρα μας “εξαπάτησε την ΕΕ” για να ενταχθεί σε αυτήν.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη η οποία στηρίζεται απόλυτα στην επικοινωνία και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter