ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Να απαντήσει για τις επαφές του με τη Σαουδική Αραβία

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Να απαντήσει για τις επαφές του με τη Σαουδική Αραβία

Σοβαρά ερωτήματα για τις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, γεννά το σημερινό άρθρο του Politico, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με το ενδεχόμενο κοινής διεκδίκησης για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030.

«Μετά το σκάνδαλο Qatargate είναι απορίας άξιο να μάθουμε αν όσα αναγράφονται στο ρεπορτάζ είναι αληθή, σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτοντας ότι «αν όντως ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε εν κρυπτώ να αποδεχθεί τους όρους της Σαουδικής Αραβίας για μια συνδιοργάνωση όπου τα 3/4 των αγώνων θα γίνουν στη Σαουδική Αραβία» και το 1/4 στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο. «Να μάθουμε για ποιο λόγο η Ελλάδα χαρίζει το ισχυρό brand name μιας χώρας ευρωπαϊκής που είναι συνώνυμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε αυτήν την πρόταση με τη Σαουδική Αραβία».

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προωθήσει (και με την υπογραφή κοινής διακήρυξης) τη διεκδίκηση φιλοξενίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου από κοινού με χώρες των Βαλκανίων με σκοπό, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή και την ανάδειξη της μεγάλης και διαχρονικής σημασίας της για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

«Σήμερα ποια ακριβώς σκοπιμότητα ποιες αξίες και ποιο στόχο εξυπηρετεί η υποψηφιότητα συνδιοργάνωσης παγκόσμιου κυπέλλου με τη Σαουδική Αραβία;» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter