ΣΥΡΙΖΑ για Σκέρτσο: Η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τις ελληνικές διεκδικήσεις

ΣΥΡΙΖΑ για Σκέρτσο: Η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τις ελληνικές διεκδικήσεις

Ως απαράδεκτες και ανιστόρητες χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι οι δηλώσεις Σκέρτσου έδωσαν «μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους».

«Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Άθλιοι ισχυρισμοί Σκέρτσου – Χαρίζουν τις γερμανικές αποζημιώσεις: «Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω»

Άτακτη κυβερνητική «υποχώρηση» μετά τις αθλιότητες Σκέρτσου: Τώρα λένε πως είναι «ανοικτό το θέμα των αποζημιώσεων»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να απαξιώνει τον διαχρονικό αγώνα της Ελλάδας για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως δευτερεύον και παρωχημένο ζήτημα, δίνοντας μήνυμα παραίτησης από τη διεκδίκησή τους και μάλιστα επειδή αποτελούν “ζήτημα του παρελθόντος”.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο πόσο η παραμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξουσία υπονομεύει και τα εθνικά συμφέροντα.

Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση προώθησε ενεργά την ιστορική αυτή απαίτηση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για Έκθεση-Πόρισμα Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (17/4/2019) και είναι το μόνο κόμμα που ρητά την περιέλαβε στο κυβερνητικό του πρόγραμμα (παρ. 8.1.11 του κεφαλαίου για την εξωτερική πολιτική) τονίζοντας ότι θα πρέπει να εκπονηθεί εθνική στρατηγική σε αυτήν τη βάση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter