ΣΥΡΙΖΑ για συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη: Σιγά μην έπαιρνε αποστάσεις η ΝΔ, και μετά ποιος ακούει τον Άδ. Γεωργιάδη

Με μια καυστική ανακοίνωση απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, με αφορμή τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.

Αναφέρει συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ:

«Σιγά μην έπαιρνε αποστάσεις η ΝΔ από τις αντισυγκεντρώσεις των ακραίων εθνικιστικών κύκλων. Θα ήταν σαν να ζητούσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει όλη τη 2χρονη ιστορία του ως αρχηγός της ΝΔ, όπου αδιαλείπτως, και με κάθε ευκαιρία, υποθάλπει την ακροδεξιά και επενδύει πολιτικά στο διχασμό. Και μετά ποιος τον ακούει τον αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη!»

«Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τη ΝΔ»

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στη χυδαία ανακοίνωση της ΝΔ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αυριανή συγκέντρωση όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η εν λόγω ανακοίνωση «ξεπερνάει κάθε όριο-ακόμα και για τη Ν.Δ. του Α. Γεωργιάδη και του Μ. Βορίδη. Για τη Ν.Δ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, «βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη» και «διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριό τους. Μάλιστα, η Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή»

Αναφέρει αναλυτικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από τη Ν.Δ. να πάρει, έστω και καθυστερημένα, αποστάσεις από τα φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε τα πάντα για να επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμα φορά ταυτίζεται με τις θέσεις και τη ρητορική της ακροδεξιάς.

Ξεπερνάει, όμως, κάθε όριο-ακόμα και για τη Ν.Δ. του Α.Γεωργιάδη και του Μ..Βορίδη- η ανακοίνωση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. Για τη Ν.Δ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, «βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη» και «διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριό τους. Μάλιστα, η Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά. Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

Το σχόλιο της ΝΔ

Από την πλευρά της η ΝΔ απάντησε ως εξής:

«Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης. Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το Ε.Λ.Κ. Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς».

ΣΥΡΙΖΑ και κατά Αυγενάκη

Πυρά και κατά του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, από την Κουμουνδούρου, με αφορμή τις δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «24/7».

Αναφέρει συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου:

«Η μεν ΝΔ Θεσσαλονίκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διοργάνωση της αυριανής πολιτικής συγκέντρωσης με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο δε γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης στηρίζει απροκάλυπτα τις αντισυγκεντρώσεις εθνικιστικών στοιχείων, με σημερινές του δηλώσεις στον ραδιοσταθμό 24/7.

Ο κ. Αυγενάκης γνωρίζει πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ του δημοκρατικού δικαιώματος της διαδήλωσης και των αντισυγκεντρώσεων εναντίον εκδηλώσεων πολιτικού φορέα. Οι αντισυγκεντρώσεις συνιστούν μια αντιδημοκρατική και φασιστική πρακτική, από την οποία η ΝΔ θα έπρεπε να παίρνει αποστάσεις, και όχι να τις αγκαλιάζει. Αυτά, βέβαια, είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Μητσοτάκη, που αντί να απομονώσει τα ακροδεξιά στοιχεία μέσα στη ΝΔ, τους έχει παραδώσει και τα κλειδιά του κόμματος».

Τι έλεγε η ανακοίνωση της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης

Η Διοικούσα ΝΔ Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της, η οποία δημοσιοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» απέναντι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα την εκδήλωση της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία θα ξεκινάει το 12ο συνέδριό της στην Αθήνα, με συμμετέχοντες πάνω από 5.000 εκλεγμένα στελέχη, παρατηρητές και προσκεκλημένους (...) ο ΣΥΡΙΖΑ της Θεσσαλονίκης και ο κος Τσίπρας επέλεξαν να διοργανώσουν κομματική (αντι)εκδήλωση για τη... Μακεδονία. Προφανής στόχος τους να προσελκύσουν φώτα δημοσιότητας απέναντι από το εφαλτήριο Νίκης της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, αντί να καταδικάσει τους ακροδεξιούς «μακεδονομάχους» τους δίνει έδαφος, αναφέροντας: «Ξαφνικά οι Θεσσαλονικείς στέλνονται σε "εποχές Κοτζαμάνη" και χαρακτηρίζονται "ακροδεξιοί", καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη για να αναδείξει την κομματική του αντι-εκδήλωση», ενώ καλεί υποκριτικά «τον λαό της Θεσσαλονίκης να απορρίψει τον εξτρεμισμό και να μην παρασυρθεί από ακραία στοιχεία».

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πεδίο εντυπώσεων. Θα έχουν την απόλυτη ευθύνη όποιοι διακινδυνεύσουν να αναστατώσουν πάλι την πόλη» προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα (της εκδήλωσης), «Μακεδονικές οργανώσεις πολιτών καλούν σε συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαγνίσει».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.