ΣΥΡΙΖΑ για συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: «Μυστικός δείπνος με βασικό μενού Αφγανούς πρόσφυγες»

ΣΥΡΙΖΑ για συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ: «Μυστικός δείπνος με βασικό μενού Αφγανούς πρόσφυγες»

Το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό που ασχολήθηκε με το ενδεχόμενο προσφυγικών ροών από το Αφγανιστάν, κάνει λόγο για έναν «αλλόκοτο “Μυστικό Δείπνο”.. και μάλιστα χωρίς Χριστό!».

Συγκεκριμένα αναφέρει

«Ένας αλλόκοτος “Μυστικός Δείπνος” το σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

“Μυστικός Δείπνος” με βασικό μενού Αφγανούς πρόσφυγες και μάλιστα χωρίς Χριστό!

Και πώς θα μπορούσε να συμμετέχει άλλωστε Χριστός, όταν σε αυτό το τραπέζι βρισκόντουσαν οι συγκεκριμένοι δώδεκα μαθητές;

Δώδεκα ζηλωτές του δόγματος αποτροπής απέναντι σε κάθε κατατρεγμένο,

δώδεκα υποψήφιοι αριστούχοι του μαθήματος καταπάτησης, κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου που προστατεύει τους πρόσφυγες.

Ο κύριος Μητσοτάκης και δώδεκα, υπουργοί, πολιτικοί προϊστάμενοι στρατού και αστυνομίας, στρατηγοί, και σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας.

Διαβεβαιώνουν τον Ελληνικό λαό ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουν ένα νέο κύμα προσφύγων. Εισβολέων όπως τους λένε συχνά.

Όχι με προστασία και αλληλεγγύη, όχι με την δίκαιη και πολιτικά ορθή απαίτηση για μοίρασμα της ευθύνης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με κλειστά σύνορα και δυνάμεις αποτροπής.

Δηλαδή με επικίνδυνες για την ζωή των προσφύγων επαναπροωθήσεις στην θάλασσα, με παγίδες θανάτου στον Έβρο, με φράχτες, σειρηνοφόρα οχήματα που τρελαίνουν με την ένταση του ήχου που εκπέμπουν, με εκτοξευτήρες νερού που δεν είναι για να σβήνουν φωτιές, αλλά για να διαλύουν τα σώματα και να σβήνουν τις ελπίδες των ανθρώπων.

Και όλα αυτά -καταλήγει καθησυχαστικά η ανακοίνωση- με ένα κοινό σχέδιο και σε απόλυτη συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την Ε.Ε. που αφού χύσει κροκοδείλια δάκρυα για τον χειμαζόμενο αφγανικό λαό, θα του κλείσει στα μούτρα την πόρτα και θα ζητήσει από τον κύριο Μητσοτάκη να υπερασπιστεί και τα δικά της σύνορα στον ρόλο ενός κανονικού κροκόδειλου αυτή την φορά που στον φράχτη και τις τάφρους της ευρωπαϊκής ηπείρου θα κυνηγά κατατρεγμένους πρόσφυγες έναντι πινακίου φακής

Και τώρα μιλάμε για το Αφγανιστάν. Για τους ανθρώπους που η απελπισία τους, τους γκρεμίζει από τις ρόδες και τα φτερά των αεροπλάνων. Για τους Αφγανούς πρόσφυγες που μέχρι προχθές η Ελληνική κυβέρνηση πρωτοστατούσε ώστε να επιστέφονται στην «ασφαλή τους χώρα»

Όλα αυτά στον επίλογο μιας καταστροφικής παρουσίας δεκαετιών,

μεγάλων δυνάμεων και μικρών κολαούζων στο εσωτερικό της πολύπαθης χώρας -πάντα για το καλό της- μιας παρουσίας που αφήνει τώρα πίσω της συντρίμμια, κυρίαρχους τους Ταλιμπάν και ακόμη μεγαλύτερο φόβο.

Το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα στηρίξει με επιμονή κάθε προσπάθεια στον αγώνα για την ειρήνη την δημοκρατία, την ενότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική χειραφέτηση του αφγανικού λαού. Για την ισότητα και τα πλήρη δικαιώματα των Αφγανών γυναικών, των παιδιών, των μειονοτήτων, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ταυτόχρονα και υπό τις σημερινές συνθήκες θα υπερασπιστούμε το απόλυτο δικαίωμα για την αναγνώριση καθεστώτος ασύλου σε ευρωπαϊκό έδαφος, σε όσους/ες πολίτες της χώρας αναγκασθούν να την εγκαταλείψουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter