ΣΥΡΙΖΑ για την φίμωση του Δ. Μητσοτάκη στον αέρα της ΕΡΤ: «Περιστατικό απροκάλυπτης λογοκρισίας. Προσωπική η ευθύνη του Πρωθυπουργού»

ΣΥΡΙΖΑ για την φίμωση του Δ. Μητσοτάκη στον αέρα της ΕΡΤ: «Περιστατικό απροκάλυπτης λογοκρισίας. Προσωπική η ευθύνη του Πρωθυπουργού»

Η φίμωση του καλλιτέχνη Δημήτρη Μητσοτάκη, συμμετέχοντα στη Συναυλία Ειρήνης, στη στον αέρα της ΕΡΤ οδήγησε σε μια οργισμένη απάντηση από πλευράς του κου Μάριου Κάτση, Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της κας Αναστασίας Γκαρά, Αν. Τομεάρχη Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Στην ανακοίνωση τους τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για αποτέλεσμα λογοκρισίας. Μιλούν για το περιστατικό ως συνέχεια μιας σειράς στοχοποιήσεων καλλιτεχνών με συγκεκριμένο (αντι-κυβερνητικό) ιδεολογικό προσανατολισμό. Αναφέρονται επίσης στην προσωπική ευθύνη που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά τέτοιου είδους πρακτικές στιγματισμού και αποκλεισμού. 


Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Οι «άριστοι» της φίμωσης χτύπησαν ξανά στην ΕΡΤ. Η απόφαση του υποδιευθυντή του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Άρη Τόλιου, να «κόψει» από τον «αέρα» της Δημόσιας Ραδιοφωνίας τον συμμετέχοντα στη Συναυλία Ειρήνης, Δημήτρη Μητσοτάκη, αποτελεί ένα ακόμη άθλιο περιστατικό απροκάλυπτης λογοκρισίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιστατικό αυτό έρχεται σε συνέχεια της στοχοποίησης των ίδιων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη συναυλία. Η Νέα Δημοκρατία, από το 2019, οδηγεί σταθερά την ΕΡΤ σε έναν κατήφορο χωρίς τέλος με παντελή έλλειψη σεβασμού στην ελευθερία του λόγου και της άποψης, αλλά και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Πρωθυπουργός φέρει προσωπική ευθύνη για τη μετατροπή της ΕΡΤ σε κομματικό φερέφωνο της Νέας Δημοκρατίας. Οι μόνες απόψεις που επιτρέπουν οι κ.κ. Ζούλας – Γαμπρίτσος να προβάλλονται, είναι αυτές που υπηρετούν τυφλά το κυβερνητικό αφήγημα. Κάθε αντίθετη φωνή κρύβεται, λογοκρίνεται και φιμώνεται. Στην ΕΡΤ του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ανύπαρκτοι μόνο οι δήθεν ανταποκριτές. Αγνοούνται επίσης, ο πλουραλισμός και η αντικειμενικότητα, που είναι βασικά στοιχεία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την Έκθεση του ΕΣΡ για το 2020 για την πολυφωνία στα ΜΜΕ, η ΕΡΤ αποδείχθηκε πως πρωτοστατεί μαζί με τα ιδιωτικά κανάλια στο όργιο μονοφωνίας και προπαγάνδας του καθεστώτος Μητσοτάκη.  

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμευόμαστε για μια ΕΡΤ χωρίς αποκλεισμούς, λογοκρισία και αναξιοπρέπεια και στηρίζουμε τους εργαζόμενούς της που προσπαθούν να διασώσουν την τιμή και την υπόληψη της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που η διοίκηση καταπατά.

Κάτσης Μάριος, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γκαρά Αναστασία, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter