ΣΥΡΙΖΑ για το ατύχημα στη Μότορ Όιλ: Έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τοην έκρηξη με τους τέσσερις τραυματίες στη Μότορ Όιλ, επισημαίνει την έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, η οποία, όπως τονίζει, επιδεινώνεται συνεχώς λόγω της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών από την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίσης την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ και τη συμπαράστασή του στους τέσσερις εργαζόμενους που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και στις οικογένειές τους.

Δυστυχώς ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει με τραγικό τρόπο την έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς λόγω της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών και του γενικευμένου κλίματος εργοδοτικής ασυδοσίας που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές πολιτικές.

Απαιτούμε την διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα, την άμεση απόδοση ευθυνών και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την προστασία της υγείας και ασφάλειας του κόσμου της εργασίας.

Ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση στους τέσσερις εργαζόμενους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.