ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα του Documento: Να δώσει ξεκάθαρη απάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα του Documento: Να δώσει ξεκάθαρη απάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Να απαντήσει ξεκάθαρα στις αποκαλύψεις του Documento για τα δάνεια της ΝΔ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η σιωπή του είναι εκκωφαντική και ότι παίζει κρυφτό.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Η σιωπή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα δάνεια του κόμματός του, είναι εκκωφαντική. Δύο μέρες μετά το δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο σχετικά με παρασκηνιακές κινήσεις που φέρεται να έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., προκειμένου να διαγραφούν τα δάνεια του κόμματός του, τα οποία ανέρχονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, και ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση για το αληθές ή όχι του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.

Αντί να παίζει κρυφτό, όπως έκανε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει, έστω και σήμερα, σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις: επιχείρησε ή όχι να διαγράψει τα δάνεια της Ν.Δ.; Με ποιο τρόπο σκοπεύει να χειριστεί τα χρέη του κόμματος του;”

Όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Documento, μεθοδεύεται η διαγραφή μεγάλου τμήματος των δανείων της ΝΔ, μέσω και της μυστικής συνάντησης μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και του Ινδού μεγαλοεπενδυτή Πρεμ Γουάτσα τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο να εξαγοραστούν τα δάνεια 200 εκατομμυρίων ευρώ της ΝΔ, από «φιλικά» funds του Πρεμ Γουάτσα.

Και μάλιστα, το ζήτημα να εξαγοραστούν «κουρεμένα» τα δάνεια, δηλαδή σε ποσοστό 4% έως 15% της πραγματικής τιμής, δηλαδή έναντι 8 έως 30 εκατομμυρίων ευρώ, με… προοπτική την ανταπόδοση της «χάρης» σε περίπτωση διακυβέρνησης της ΝΔ στο μέλλον.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter