ΣΥΡΙΖΑ για το «γαλάζιο» γλέντι: «Τα στελέχη της ΝΔ παραβιάζουν κάθε κανόνα»

ΣΥΡΙΖΑ για το «γαλάζιο» γλέντι: «Τα στελέχη της ΝΔ παραβιάζουν κάθε κανόνα»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το δημοσίευμα του documentonews.gr για το τρικούβερτο «γαλάζιο» γλέντι που στήθηκε εν μέσω πανδημίας στο σπίτι του πρώην δημάρχου Ωρωπού.

«Ενώ 130 συμπολίτες μας έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες του Δήμου Ωρωπού δεν ξέρουν εάν θα μπορέσουν ν’ ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους, τα στελέχη της ΝΔ παραβιάζουν κάθε κανόνα και δεν σέβονται την θεσμική τους ιδιότητα», σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά:

Παρακολουθήσαμε έκπληκτοι δημοσιεύματα που δείχνουν ότι στο σπίτι του πρώην Δημάρχου Ωρωπού, κ. Θωμά Ρούσση, επ’ ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής εχθές στήθηκε τρικούβερτο γλέντι στο οποίο ήταν παρούσα η πλειοψηφία της δημοτικής του ομάδας ,αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και ο νυν Δήμαρχος Τανάγρας Σχηματαρίου Βασίλης Περγάλιας (σημαίνων στέλεχος της ΝΔ στην Βοιωτία) και στελέχη της νομαρχιακής Βόρειας Αττικής της Ν.Δ.

Την ίδια στιγμή που οι συμπολίτες μας οφείλουν να λάβουν έγκριση μέσω sms για να βγουν από το σπίτι τους και που επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αιρετοί, δηλαδή πολίτες με θεσμική ευθύνη και ρόλο, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις κυβερνητικές οδηγίες και εκπέμπουν -σε live μετάδοση – μήνυμα ανευθυνότητας.

Ενώ 130 συμπολίτες μας έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες του Δήμου Ωρωπού δεν ξέρουν εάν θα μπορέσουν ν’ ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά τους, τα στελέχη της ΝΔ παραβιάζουν κάθε κανόνα και δεν σέβονται την θεσμική τους ιδιότητα.

Και βεβαίως δημιουργούνται ερωτήματα όπως γιατί το Αστυνομικό τμήμα Ωρωπού δεν κινήθηκε αυτεπάγγελτα με τον ίδιο τρόπο που βεβαιώνει πρόστιμα σε συμπολίτες μας για άσκοπή μετακίνηση, γιατί ο Δήμος Ωρωπού και ειδικότερα ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου, δεν έχει πάρει δημόσια θέση, ποια η αντίδραση του κ. Χαρδαλιά για το συμβάν, ποια η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την απαράδεκτη στάση στελεχών της.

Το κυβερνών κόμμα θα πρέπει άμεσα να προβεί σε ενέργειες και εάν δεν το πράξει, ουσιαστικά καλύπτει μια παρανομία που παραβιάζει κάθε κανόνα προστασίας από την παγκόσμια πανδημία, παρανομία η οποία προκαλεί την κοινή γνώμη.

Ζητούμε από τον κ. Χαρδαλιά, να κινηθεί άμεσα, ως αρμόδιος εκπρόσωπος της πολιτείας και όχι ενός κόμματος, ώστε να διερευνηθούν ευθύνες και παραβάσεις που απορρέουν από το τρικούβερτο γλέντι γαλάζιων στελεχών. Ο νόμος θα πρέπει να έχει ισχύ για όλους.

Υ.Γ. Επειδή κάποια κακόβουλα δημοσιεύματα αναφέρουν ψευδώς πως την παράταξη του πρώην Δημάρχου την στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, σας ενημερώνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την παράταξη Συνεργασία Ευθύνης με επικεφαλής των σημερινό Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιώργο Γιασημάκη. Οποίος επιθυμεί να διασταυρώσει αυτά που αναφέρουμε μπορεί να δει την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Μαΐου του 2019

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter