ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα της αλλαγής και οι υποψηφιότητες στη μάχη της 21ης Μαΐου (λίστα)

ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα της αλλαγής και οι υποψηφιότητες στη μάχη της 21ης Μαΐου (λίστα)
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 9 Απριλίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εγκρίθηκαν τα ψηφοδέλτια στο σύνολό τους για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εν όψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου, κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ήταν συλλογική απόφαση του κόμματος τα ψηφοδέλτια να είναι πολυσυλλεκτικά και ισχυρά.

Ανάμεσα στα νέα ονόματα που ξεχώρισαν είναι και αυτό του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου (επί κυβερνήσεων Καραμανλή) και πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό στην Ανατολική Αττική.

Στις εκπλήξεις της ημέρας ήταν βουλεύτρια Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία απέσυρε την υποψηφιότητά της καθώς διαφώνησε με τη συμπερίληψη συγκεκριμένου υποψηφίου (σύμφωνα με πληροφορίες, του Παύλου Τονικίδη) στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

Τσίπρας: Μήνυμα εκλογικής νίκης

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έστειλε με μήνυμα εκλογικής νίκης, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Στόχος, σύμφωνα τον κ. Τσίπρα, να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή και να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Απευθυνόμενος στα μέλη Κ.Ε., ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα για το «διπλό καθήκον» που έχουν. «Το πρώτο, να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας. Να πείσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς. Οτι έχουμε το σχέδιο και μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην αισχροκέρδεια, στην απαξίωση, στην αδιαφορία, στην αναξιοκρατία, στην αδικία. Και το δεύτερο, ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη με μία προϋπόθεση: την καθαρή, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, έκανε λόγο για «ένα ευχάριστο πονοκέφαλο». Όπως σημείωσε, «αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύσκολες επιλογές ανάμεσα σε πολύ δυνατές υποψηφιότητες. Τα ψηφοδέλτια που καλούμαστε να εγκρίνουμε σήμερα όμως, είναι ο καθρέφτης της σχέσης μας με την κοινωνία».

Υποψηφιότητες για τους δήμους

Στη συνεδρίαση της ΚΕ, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε και τα ονόματα ορισμένων από τους υποψήφιους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνοντας λόγο για «ανάδειξη ψηφοδελτίων νίκης και πλατιάς προοδευτικής συνεργασίας».

Εκτός από τον Νίκο Παππά για τον δήμο της Αθήνας, ανακοίνωσε τη στήριξη του κόμματος  στον Γιώργο Γαβρίλη για τη διεκδίκηση του δήμου Πειραιά, ενώ για τον Δήμο Περιστερίου θα στηριχθεί ο Ανδρέας Παχατουρίδης, για τη Λάρισα ο Απόστολος Καλογιάννης, για το Αγρίνιο ο Δημήτρης Τραπεζιώτης και για την Πάτρα ο Βασίλης Αϊβαλής.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων (στο Κιλκίς δεν ισχύει πλέον η υποψηφιότητα της Ειρ. Αγαθοπούλου που παραιτήθηκε):

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter