ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελ.Ακρίτα λογοκρίθηκε επειδή τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελ.Ακρίτα λογοκρίθηκε επειδή τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό

«Η λογοκρισία των Νέων στην κα Άκριτα επιβεβαιώνει τη φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται από τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την υπόθεση λογοκρισίας στη δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα από την διεύθυνση της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η καταγγελία της κας Ακρίτα για λογοκρισία στο άρθρο της από τη διεύθυνση των Νέων είναι ενδεικτική της στόχευσης της εφημερίδας, αλλά αποτελεί και μια πολύ θλιβερή εξέλιξη για το πλουραλισμό και την ελευθερία του τύπου.

Η κα Ακρίτα τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσίπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη.

Η δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, επιβεβαιώνει πως μοναδικός στόχος της εφημερίδας είναι η φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται και η εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη.

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια εφημερίδα με ιστορία ελευθερίας έκφρασης των απόψεων των αρθρογράφων της, να μετατρέπεται σε στρατευμένο μέσο της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου.

Αλλά είναι ένα ακόμη δείγμα για το πως ο κος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής.»

Διαβάστε σχετικά

Το κείμενο συμπαράστασης του Κ. Βαξεβάνη στην Έλενα Ακρίτα για τη λογοκρισία του άρθρου της

Πολάκης: «Μετά τον Βαξεβάνη, την Ακριβοπούλου… τώρα λογοκρίνουν την Ακρίτα!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter