ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κολλεγίων σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κολλεγίων σε βάρος της δημόσιας ασφάλειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντιδρά στην τροπολογία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με την οποία υποβαθμίζει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματος προς όφελος των αποφοίτων των ιδιωτικών κολλεγίων σημειώνοντας πως ειδικά για τους μηχανικούς η μεθόδευση αυτή πέρα από την υποβάθμιση του επαγγέλματος δημιουργεί κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με χθεσινοβραδινή τροπολογία της τελευταίας στιγμής σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η κυβέρνηση υποχρεώνει το ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο να εγγράψουν στα μητρώα τους αποφοίτους κολλεγίων. Εξισώνει δηλαδή τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων μηχανικών με αυτά των αποφοίτων κολλεγίων». 

Εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιοκτητών κολλεγίων: 

«Δεν είχαμε αμφιβολία για το πώς αντιμετωπίζει τους επιστήμονες της χώρας η κυβέρνηση των «αρίστων». Το είδαμε δυστυχώς με την αντιμετώπιση που επιφύλασσε στους γιατρούς όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας. Σήμερα, η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα. Ειδικά για τους μηχανικούς, η μεθόδευση αυτή υποβάθμισης του επαγγέλματός τους δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο και για τη δημόσια ασφάλεια. Όλα θυσία στο βωμό της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων, στην προκειμένη περίπτωση των ιδιοκτητών κολλεγίων», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την αντίδρασή του ΤΕΕ εξέφρασε και ο πρόεδρός του Γιώργος Στασινός, ο οποίος στις δηλώσεις του κατεγγέλλει την κυβέρνηση ότι η τροπολογία «απαξιώνει το ΤΕΕ, το επάγγελμα του μηχανικού και τις σπουδές στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα».

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του: Χαστούκι του Τεχνικού Επιμελητηρίου στις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και Κεραμέως

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter