ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τις τουρκικές ενέργειες στον Έβρο

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τις τουρκικές ενέργειες στον Έβρο

Αιχμή για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με όσα συμβαίνουν στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου.

Ειδικότερα, οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Κατρούγκαλος, καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα για το τι πραγματικά συμβαίνει και ποιες είναι οι ενέργειες της Τουρκίας στην κοίτη του ποταμού Έβρου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προέβη σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά, αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε σε σημείο του νοτίου Έβρου

Οι Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Κατρούγκαλος απευθύνουν ερωτήματα προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος σε παρέμβασή του είχε κατεβάσει τους τόνους.

Μάλιστα, τονίζουν πως: «Τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα. Η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο».

Αναλυτικά η δήλωση:

Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει.

Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε το θέμα τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή.

Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση;

Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού;

Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα;

Τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα. Η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter