ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει το «μπάχαλο» με το ΝΑΤΟ – Η χώρα εκτίθεται διεθνώς

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει το «μπάχαλο» με το ΝΑΤΟ – Η χώρα εκτίθεται διεθνώς

Θέση σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με το «μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί με το ΝΑΤΟ και τις κυβερνητικές διαρροές.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν να αρχίσουν τεχνικές συνομιλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έπειτα, διπλωματικές πηγές της Αθήνας διέψευσαν τα λεγόμενα Στόλτενμπεργκ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «αποκλιμάκωση συνιστά μόνο η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι για δεύτερη φορά ο ελληνικός λαός μαθαίνει μέσω τρίτων περί πρωτοβουλιών διαλόγου με την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να «ξεκαθαρίσει το μπάχαλο που παρακολουθούμε και ζημιώνει τα συμφέροντα της χώρας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός μαθαίνει μέσω τρίτων για πρωτοβουλίες διαλόγου με την Τουρκία στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα. Επιπλέον, παρακολουθεί τη χώρα να εκτίθεται διεθνώς, διαψεύδοντας με κυβερνητικές διαρροές τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Η Κυβέρνηση οφείλει πρώτα απ’ όλα να σοβαρευτεί και να ξεκαθαρίσει το μπάχαλο που παρακολουθούμε που ζημιώνει τα συμφέροντα της χώρας.

Δεύτερον, να διευκρινίσει εάν η μεσολάβηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ εντάσσεται σε κάποια εθνική στρατηγική ή τουλάχιστον για ποιον λόγο και με ποιους όρους την αποδέχτηκε. Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε την ανοχή που έχει επιδείξει το ΝΑΤΟ στην τουρκική επιθετικότητα και ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος OrucReis παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου.

Κυρίως, όμως, η κυβέρνηση οφείλει να μας εξηγήσει επιτέλους πώς μπορεί να διαμορφωθεί η εθνική συναίνεση που όψιμα επικαλείται, όταν η αντιπολίτευση ενημερώνεται εκ των υστέρων και από τρίτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter