ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται για άλλη μια φορά σε αντιθεσμικό κρεσέντο», αναφέρει δήλωση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου, τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τροποποιήσεις που επιχειρεί  στο «νόμο για τη λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, χωρίς τους δικαστικούς λειτουργούς».

Όπως αναφέρει:

«Δεν ακούει τις παρατηρήσεις των ενώσεών τους, με προφανή σκοπό να τους επιβάλει τις κυβερνητικές επιλογές, αδιαφορώντας για τη διάκριση των εξουσιών και για τις δημοκρατικές κατακτήσεις σε σχέση με τη δικαιοσύνη.

Ιδίως, ενώ οι ενώσεις δικαστών ζητούν κατάρτιση, η κυβέρνηση τους δίνει πειθάρχηση. Μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης επιδιώκει την εξάρτηση της υπηρεσιακής τους εξέλιξης από την αξιολόγηση των επιδόσεών τους σε εξετάσεις άσχετες με την ίδια την άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων.

Ήδη, η χώρα διασύρεται διεθνώς, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις και επισημαίνει σε επιστολή της ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται έξω από το κεκτημένο των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης οφείλει έστω και τώρα να ακούσει τις Ενώσεις Δικαστών και την Αντιπολίτευση, να σταματήσει τους πειραματισμούς και τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης και να αποσύρει άμεσα τις διατάξεις μέσω των οποίων επιδιώκει να συστήσει ένα μοντέλο διαχρονικής καταστολής του ελεύθερου φρονήματος και της ανεξαρτησίας των Ελλήνων δικαστών.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter