ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει κάθε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κατεδαφίζει κάθε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εξέδωσαν κοινή δήλωση για την επανέναρξη των πλειστηριασμών

Οι δύο τομεάρχες επισημαίνουν: «Από σήμερα ξεκινά εκ νέου η σταδιακή διενέργεια των πλειστηριασμών, η οποία θα απελευθερωθεί πλήρως από την 1-6-2021, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού νόμου που προβλέπει πτώχευση και για τα φυσικά πρόσωπα και δήμευση της περιουσίας τους, ενώ ήδη το μέρος του πτωχευτικού που αφορά τους εμπόρους-οφειλέτες έχει τεθεί σε ισχύ από την 1-3-2021.

Στις επόμενες δύο εβδομάδες ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακόμη και της κύριας κατοικίας των οφειλετών, ενώ μέχρι τότε προστατεύονται μόνο κατ’ εξαίρεση και μόνο εφόσον ο οφειλέτης έχει ενταχθεί στα ανεπαρκή μέτρα στήριξης».

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να εκποιηθούν με διαδικασίες fast track οι περιουσίες και τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των εμπόρων. Αδιαφορεί για τις ανάγκες των πολιτών, μεριμνά μόνο για τις απαιτήσεις των τραπεζών και των funds», καταλήγουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter