Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και να συγκαλέσει επιτροπή Θεσμών

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και να συγκαλέσει επιτροπή Θεσμών

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε με δήλωση της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη ενόψει της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής στον απόηχο του σκανδάλου των υποκλοπών και της παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη.

Η Ολγα Γεροβασίλη με δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής, αναφορικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη και το αίτημα που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τονίζει ότι ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκληση της Επιτροπής, όταν τα 2/5 των μελών της το ζητήσουν. «Τότε συγκαλείται υποχρεωτικά», σημειώνει η ίδια.

Την ίδια ώρα υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την απαξίωση της στους θεσμούς της δημοκρατίας».

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη με το λογισμικό predator ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής που ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την απαξίωση της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη.

Ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκλιση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι εφόσον τα 2/5 των μελών το ζητήσουν, τότε συγκαλείται υποχρεωτικά.

Έτσι αύριο, που είναι η ημέρα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει άλλο ένα ατόπημα, δεν θα είναι άλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης η άρνηση και ο μη καθορισμός ημερομηνίας για τη σύγκληση της Επιτροπής.

Κάθε άλλη στάση στην αυριανή διάσκεψη θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter