Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και να συγκαλέσει επιτροπή Θεσμών

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε με δήλωση της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη ενόψει της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής στον απόηχο του σκανδάλου των υποκλοπών και της παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη.

Η Ολγα Γεροβασίλη με δήλωσή της στο περιστύλιο της Βουλής, αναφορικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζη και το αίτημα που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τονίζει ότι ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκληση της Επιτροπής, όταν τα 2/5 των μελών της το ζητήσουν. «Τότε συγκαλείται υποχρεωτικά», σημειώνει η ίδια.

Την ίδια ώρα υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την απαξίωση της στους θεσμούς της δημοκρατίας».

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη με το λογισμικό predator ο Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής που ζητούσε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Η κυβέρνηση με κυνισμό και τη γνωστή αλαζονεία της απέρριψε το αίτημα, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την απαξίωση της στους θεσμούς της δημοκρατίας. Η αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, έχουν καταθέσει το αντίστοιχο αίτημα για τη σύγκληση της επιτροπής με θέμα την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Σπίρτζη.

Ο κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκλιση της Επιτροπής με τη χρήση του άρθρου που προβλέπει ότι εφόσον τα 2/5 των μελών το ζητήσουν, τότε συγκαλείται υποχρεωτικά.

Έτσι αύριο, που είναι η ημέρα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει άλλο ένα ατόπημα, δεν θα είναι άλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση συγκάλυψης η άρνηση και ο μη καθορισμός ημερομηνίας για τη σύγκληση της Επιτροπής.

Κάθε άλλη στάση στην αυριανή διάσκεψη θα σημαίνει παραβίαση για ακόμη μια φορά των δημοκρατικών διαδικασιών».