ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ απομονώθηκε πλήρως στη Βουλή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ απομονώθηκε πλήρως στη Βουλή για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Η ΝΔ απομονώθηκε πλήρως στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αφού τελικά ψήφισε μόνη της τα μέλη που πρότεινε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την αντισυνταγματική παύση των μελών της προηγούμενης διοίκησης» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρεται:

«Η ΝΔ απομονώθηκε πλήρως στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αφού τελικά ψήφισε μόνη της τα μέλη που πρότεινε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά την αντισυνταγματική παύση των μελών της προηγούμενης διοίκησης.

Με αυτή την εξέλιξη καταρρέει και κάθε ρητορεία της Κυβέρνησης περί δήθεν αποκομματικοποίησης της Ανεξάρτητης Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Ε. Θάνου είχε λάβει ευρύτερη διακομματική στήριξη και θετικές γνώμες στην αντίστοιχη διαδικασία, μετά μάλιστα από δημόσια προκήρυξη της θέσης της. Η Νέα Δημοκρατία παρέλειψε κάθε σχετική διαδικασία δημοσιότητας, μολονότι αυτή θεωρείται από τον ΟΟΣΑ μία από τις εγγυήσεις ανεξαρτησίας της Αρχής.

Για όσους δε ακόμη αμφέβαλαν για τις πραγματικές προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αποκαλυπτική η προσωπική και αήθης επίθεση προς την πρώην Πρόεδρο της Αρχής από τον Υπουργό κ. Α. Γεωργιάδη.

Επιβεβαιώνεται ότι μοναδικός στόχος της Κυβέρνησης, με τις φωτογραφικές ρυθμίσεις για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήταν να μην προχωρήσει η έρευνα σε κρίσιμες υποθέσεις, όπως αυτές των μονοπωλίων Τύπου. Για αυτό το λόγο, εξάλλου, μόλις χθες η Κυβέρνηση αρνήθηκε να επεκτείνει τα σχετικά κωλύματα στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων, παρά μάλιστα την αρχική προς αυτό δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πλήρως σεβαστεί την ανεξαρτησία όλων των Αρχών και δεν έπαυσε κανένα από τα μέλη των διοικήσεών τους. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει, αντιθέτως, ότι κινείται με αποκλειστικό κριτήριο τις παραδοσιακές πελατειακές λογικές της Δεξιάς για χειραγώγηση του Κράτους, προς όφελος πάντα των μεγάλων συμφερόντων. Οι επιλογές αυτές αποδοκιμάσθηκαν ήδη στη Βουλή και θα κριθούν πολιτικά και νομικά τόσο στην Ευρώπη, όσο και ενώπιον των Δικαστηρίων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter