ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραβιάζει το Σύνταγμα και εκθέτει τη χώρα στην Ευρώπη

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ παραβιάζει το Σύνταγμα και εκθέτει τη χώρα στην Ευρώπη
Outside view of the European Court of Human Rights

«Η Νέα Δημοκρατία, που θέλει να εμφανίζεται ως -δήθεν- μεταρρυθμιστική δύναμη, τορπίλισε μια μεταρρύθμιση, την οποία είχε αρχικά υποστηρίξει, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία όλης της Βουλής», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέχεια της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε:

«ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25, στη βάση πρότασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχουν καταθέσει από κοινού από την 9η Ιουλίου 2020 πρόταση νόμου για τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Με την πρόταση αυτή η χώρα μας θα γλίτωνε εκατομμύρια αποζημιώσεων, μια που θα αρχειοθετούνταν αμέσως το 1/3 από τις ανεκτέλεστες αποφάσεις και θα έμπαιναν στο αρχείο περίπου 600 υποθέσεις από τις εκκρεμείς. Το σημαντικότερο: θα ευθυγραμμιζόμασταν πλήρως με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό».

«Σήμερα, μετά από κρυφτούλι ενάμιση έτους, η Νέα Δημοκρατία δήλωσε φανερά ότι εγκαταλείπει την πρόταση νόμου, λέγοντας ότι θα φέρει για ψήφιση μόνο μία από τις προβλέψεις της», τόνισε, υποστηρίζοντας πως «αυτό αποτελεί, ανάμεσα στα άλλα, κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να ματαιώσει τη συζήτηση μιας πρότασης νόμου, όπου τη νομοθετική πρωτοβουλία είχαν βουλευτές», ενώ επέρριψε «βαρύτατη ευθύνη» και στον πρόεδρο της Βουλής «που συναίνεσε σε αυτούς τους χειρισμούς».

«Είναι φανερό ότι η ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας δεν την αφήνει να “αγιάσει”, ακόμη και στις περιπτώσεις που, εκούσα-άκουσα είχε αρχικά δώσει τη συναίνεσή της», κατέληξε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter