ΣΥΡΙΖΑ: Η πορεία προς τον λαό θα κρύβει και εκπλήξεις;

ΣΥΡΙΖΑ: Η πορεία προς τον λαό θα κρύβει και εκπλήξεις;

Τις περιοδείες του στις 13 περιφέρειες της χώρας ξεκινά σήμερα Παρασκευή από την πολύπαθη (λόγω πυρκαγιών και πλημμυρών) Βόρεια Εύβοια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο οποίος το απόγευμα (στις 7:00) θα μιλήσει στο ΔΑΚ Χαλκίδας «Μελίνα Μερκούρη».

Στο μεσοδιάστημα ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με φορείς στην Ιστιαία (Δημαρχείο, Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού), ενώ στις 2 μ.μ. θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο Αχλάδι (Δήμος Μαντουδίου -Λίμνης- Αγίας Άννας).

Τις επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στον νομό προηγήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος και αυτό θα είναι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί και στις αντίστοιχες επισκέψεις στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Όπως έχει γράψει το Documento στόχος των περιοδειών του προέδρου και των κλιμακίων του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κεντρικά να διαμορφώσουν μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για τις ανάγκες κάθε περιφέρειας προκειμένου αυτή να χρησιμοποιηθεί για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.

Παράλληλα, η ηγεσία θέλει να «γειώσει» το επικείμενο συνέδριό με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από τις πολιτικής της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη με τον γραμματέα Δ. Τζανακόπουλο να κάνει λόγο στον ρ/στ της Εύβοιας 96,5 FM για τη «μεγάλη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προς τον λαό».

Κομβικό το διάστημα έως το Συνέδριο του κόμματος

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα έως το Συνέδριο είναι καθοριστικό για την πορεία του κόμματος σε μια χρονιά που πιθανότατα θα είναι εκλογική. Η Κουμουνδούρου πρέπει πάση θυσία να ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες και να βρει βηματισμό ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κοινωνίας. Ο δημόσιος λόγος του κόμματος και των στελεχών του πρέπει να εκφράσει τις ανάγκες του κόσμου και η οποία εσωστρέφεια και οι μάχες τάσεων και προσώπων πρέπει να περάσουν οριστικά στο παρελθόν.

Το κόμμα και σε επίπεδο προσώπων επιβάλλεται να «φρεσκαριστεί». «Θέλοντας και μη», λέει κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη συνείδηση του κόσμου η μεγάλη προοδευτική παράταξη της χώρας και αντίπαλός της είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, απέναντι σε αυτήν επιβάλλεται να προσδιοριστούμε και όχι απέναντι στον εαυτό μας με στόχο τη νίκη στις εκλογές».

Το αν όλα τα παραπάνω προμηνύουν και ανάλογες πρωτοβουλίες από την πλευρά της ηγεσίας μένει να φανεί το επόμενο διάστημα. Αυτήν τη στιγμή όλα τα χαρτιά παραμένουν κλειστά αλλά ουδείς πρέπει είτε να προεξοφλεί είτε να αποκλείει τις όποιες εξελίξεις. Οι πάντες άλλωστε κρίνονται τόσο για όσα λένε και πράττουν όσο και για όσα δεν λένε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter