ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση για νέα Πολιτική Γραμματεία με στελέχη όλων των «ρευμάτων»

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση για νέα Πολιτική Γραμματεία με στελέχη όλων των «ρευμάτων»

Η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέλη που προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, αποτυπώνει την προσπάθεια να υπάρξει σύνθεση μεταξύ των πολιτικών «ρευμάτων ιδεών» (πάλαι ποτέ «τάσεων»). Εκπέμπεται ο  στόχος για κοινή δράση των στελεχών απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για  ενιαία φωνή προς τα έξω και για πολιτικό δυναμικό με λιγότερες εσωτερικές αντιπαραθέσεις . Μένει να φανεί αν αυτό καταστεί δυνατό.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ότι με την επανεκκίνηση , ο ΣΥΡΙΖΑ  δίνει ένα ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία ότι «κόντρα στο σύστημα εξουσίας και διαφθοράς που έχει στήσει το καθεστώς της δεξιάς, επέστρεψε  δυνατός, ενισχυμένος,  ενωμένος».

Τόνισε ότι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση τους  «διέψευσαν τις Κασσάνδρες που αμφισβητούσαν το πολιτικό δυναμικό και την επόμενη ημέρα του κόμματός μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι η Κεντρική Επιτροπή που εκλέχθηκε από το 5ο Συνέδριο θα είναι στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων , θα δώσει τη μάχη της ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ που «συνεχίζει να οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο και στο σκοτάδι» και θα δώσει «τη μάχη της ανατροπής στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ώστε αυτές οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατόν για να γλυτώσει η χώρα από τις γαλάζιες ακρίδες. Αλλά και για να βγάλουν οι επόμενες κάλπες το λαό νικητή. Και να αναδείξουν με μία προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίζεται και θα έχει κορμό τον νέο δυνατό ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Η πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου προς την Κεντρική Επιτροπή της 5ης Ιουλίου για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας είναι η εξής:

«1. Αλεξιάδης Τρύφων

  1. Αρβανίτης Κώστας
  2. Βέττα Καλλιόπη
  3. Βισβίκη Αγγελική
  4. Γεροβασίλη Όλγα
  5. Γκούνας Θανάσης
  6. Γκιουλάκης Ηλίας
  7. Διαμαντοπούλου Τζένη
  8. Δούρου Ρένα
  9. Ζαχαριάδης Κώστας
  10. Θεοχαρόπουλος Θανάσης
  11. Καλαματιανός Διονύσης
  12. Καραμέρος Γιώργος
  13. Καρυστινάκη Φωτεινή
  14. Λαμπρίδης Χρήστος
  15. Μαντζουράνης Γιάννης
  16. Μπαλάφας Γιώργος
  17. Μπουλέκος Γιάννης
  18. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
  19. Παναγιωτόπουλος Γιώργος
  20. Παππάς Νίκος
  21. Πολάκης Παύλος
  22. Ραγκούσης Γιάννης
  23. Ρεπούση Μαρία
  24. Σβίγγου Ράνια
  25. Σίνου Δέσποινα
  26. Στεφάτου Διονυσία
  27. Συμεωνίδου Ελένη
  28. Τσαπανίδου Πόπη
  29. Τσουμέα Σταματία
  30. Χαραλαμπίδου Θένια

Ex officio μετέχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος , Γραμματέας Στέργιος Καλπάκης, Αν. Γραμματέας Αναστασία Σαπουνά, Γραμματέας Νεολαίας Πάνος Λαμπρινίδης- Στάχτος.

Η πρόταση Φάμελλου για την Πολιτική Γραμματεία εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή δια ανατάσεως των χειρών.

Θα στηθούν κάλπες για την έγκριση των δυο γραμματέων ( Στέργιου Καλπάκη, Γραμματέα και Αναστασίας Σαπουνά) όπως επίσης και για την εκλογή της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Διαβάστε επίσης

Μεσοχώρια Εύβοιας: Εφιαλτική νύχτα, κοντά στα σπίτια οι φλόγες – Μήνυμα 112 για εκκένωση

Βοσκοτόπι μαύρων προβάτων το Μαξίμου – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Η Μαρία Καρυστιανού καταθέτει τη Δευτέρα στη Βουλή 1,3 εκατ. υπογραφές – «Να πάρουμε πίσω το οξυγόνο»

Η Σοφία Χιλλ στο Docville την Κυριακή μαζί με το Documento

Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες – Αναζητείται ο δράστης (Photo)

Documento Newsletter