ΣΥΡΙΖΑ: H τηλεματική αποκαλύπτει την απάτη Καραμανλή – Μητσοτάκη στα ΜΜΜ

ΣΥΡΙΖΑ: H τηλεματική αποκαλύπτει την απάτη Καραμανλή – Μητσοτάκη στα ΜΜΜ

Σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Παππάς και Νίκος Γιαννούλης, κάνουν λόγο για «προμελετημένο έγκλημα εις βάρος των επιβατών» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ένα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος του επιβατικού κοινού και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, αλλά και του δημοσίου συμφέροντος αποκάλυψε σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, φέρνοντας στη δημοσιότητα αποτελέσματα πολύμηνης έρευνας για τις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της τηλεματικής του ΟΑΣΑ, ενώ στην Αττική υπήρχαν διαθέσιμα πάνω από 1.400 αστικά λεωφορεία και 350 τρόλεϊ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έσπευσε να δηλώσει πως παρέλαβε μόνο 850 λεωφορεία, τα οποία αφορούν δρομολόγια θερινής περιόδου.

Στόχος του να δικαιολογήσει την παραχώρηση 60 αστικών γραμμών στα ΚΤΕΛ.

Τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο 2020 έκαναν δρομολόγια 1.539 λεωφορεία ή τρόλεϊ, διαψεύδουν το αφήγημα της κυβέρνησης», σημειώνουν οι Παππάς και Γιαννούλης.

«Όπως διαπιστώσαμε και σε σημερινή μας επίσκεψη σε αμαξοστάσια του ΟΣΥ, 270 οχήματα (170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ) βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω μικρών βλαβών και έλλειψης οδηγών.

Καλούμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην επισκευή τους και στην τοποθέτηση οδηγών από το υπάρχον προσωπικό. Να ανακαλέσουν τις αποσπάσεις οδηγών σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία. Να προχωρήσουν σε έκτακτο διαγωνισμό -με τις προϋποθέσεις του ΑΣΕΠ και με διακομματικό έλεγχο- για την πρόσληψη οδηγών. Και, τέλος, να επανεκκινήσουν τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα λεωφορεία, τον οποίο ακύρωσε ο κ. Καραμανλής», καταλήγουν στη δήλωσή τους οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter