ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα πληρώνει τις φιέστες Μητσοτάκη με τον τουρισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα πληρώνει τις φιέστες Μητσοτάκη με τον τουρισμό

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «ομολογία», όπως λένε στην Κουμουνδούρου, του κ. Γεωργιάδη πως «η κυβέρνηση έπεσε έξω με τις προβλέψεις για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού».

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι παρά την προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μετά τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΚΙΝΑΛ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «επιβεβαιώνει πως η χώρα μας πληρώνει τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη στη Σαντορίνη για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού. Άνοιξαν με προχειρότητα και χωρίς σχέδιο, χωρίς ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς υποχρεωτικό αρνητικό τεστ για τους τουρίστες, ενώ τώρα που ήδη έχει χαθεί ο έλεγχος θυμήθηκε η κυβέρνηση να επιβάλλει αρνητικό τεστ για όσους μπαίνουν στη χώρα. Απλά επιβεβαίωσε την εγκληματική αδράνειά της το καλοκαίρι στους μεγάλους tour operators και την υποχώρησή της με έκπτωση στη δημόσια Υγεία».

Παράλληλα προσθέτουν ότι το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα η κυβέρνηση αγνόησε πλήρως όλους τους ειδικούς που προειδοποιούσαν για το δεύτερο κύμα και δεν προχώρησε σε καμία ουσιαστική ενίσχυση και προετοιμασία του ΕΣΥ δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη και ετοιμάστηκαν ελάχιστες ΜΕΘ, οι περισσότερες από τις οποίες ή δεν λειτουργούν λόγω υποστελέχωσης ή λειτουργούν με αποψίλωση άλλων νοσοκομειακών δομών – χαρακτηριστικό παράδειγμα η δωρεά 50 ΜΕΘ στο Σωτηρία από τις οποίες λειτουργούν οι 9 όπως κατήγγειλε μέχρι και ο Νικήτας Κακλαμάνης της ΝΔ. Και φυσικά δεν υπήρξε συνταγογράφηση των τεστ ώστε να ελεγχθεί όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ήτα εφικτό.

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι έχουν σύμμαχο τα νούμερα. Τον περασμένο Ιούνιο είχαμε 17 νεκρούς και μόλις 492 κρούσματα όλο το μήνα που αίρονται οι περιορισμοί του lockdown. Ο αριθμός των νεκρών από το Μάρτιο ως τον Ιούνιο ήταν 192 και το σύνολο των κρουσμάτων την ίδια περίοδο ήταν 3.409. Από 1η του μήνα που ανοίγει ο τουρισμός και για το εξωτερικό με απευθείας πτήσεις και χωρίς απαίτηση αρνητικών τεστ, αφού η κυβέρνηση υποχώρησε στους μεγάλους tour operators είχαμε 11 νεκρούς όλον τον Ιούλιο και επιπλέον 992 κρούσματα και σύνολο 4.401 από την αρχή της πανδημίας. Τον Αύγουστο φτάσαμε στους 63 νεκρούς και 5.916 νέα κρούσματα, βρέθηκαν δηλαδή σχεδόν 6.000 κρούσματα ενώ από αρχή πανδημίας είχαν εντοπιστεί κάτι περισσότερο από 4.000! Τον Σεπτέμβριο, ουσιαστική λήξη της τουριστικής σεζόν οι νεκροί ήταν 125 και 8.158 τα κρούσματα, δηλαδή υπερδιπλάσια από το τετράμηνο Μαρτίου Ιουνίου. Τον Οκτώβριο 235 νεκροί σε σύνολο 39.251 κρουσμάτων ρνώ μόνο τον Οκτώβρη εντοπίστηκαν 20.776 νέα κρούσματα, σε έναν μήνα δηλαδή διπλάσια από ό,τι από το Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβρη και το πρώτο δεκαήμερο Νοεμβρίου οι νεκροί έφτασαν τους 283 σε σύνολο 63.322 κρουσμάτων, μόνο το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη έχουν εντοπιστεί 24.071, περισσότερα από ολόκληρο τον Οκτώβριο!

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ειδικοί είχαν συμφωνήσει στο άνοιγμα του τουρισμού με τον τρόπο που άνοιξε ή είχαν διαφωνήσει και οι αποφάσεις ήταν καθαρά πολιτικές από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter