Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδιάιτερη η αδυναμία Μητσοτάκη στα... κέντρα της Γερμανίας

Σε συνέχεια των χθεσινών αντεγκλήσεων μέσω ανακοινώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΝΔ πως ο πρόεδρος της φαίνεται πως έχει «ιδιαίτερη αδυναμία» στα κέντρα της Γερμανίας.

Ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων ξεκίνησε με αφορμή το «παρών» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του χριστουγεννιάτικου δώρου προς τους συνταξιούχους. Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει ότι «δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει και υπογράψει νέα επώδυνα μέτρα, που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Με τις παλινωδίες του επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία».

Για αν λάβει την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: "Κατανοούμε το εσωκομματικό πρόβλημα που δημιούργησε η έξωθεν εντολή να μην ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα ενίσχυσης των χαμηλοσυνταξιούχων. Ευτυχώς, οι σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της ανάγκασαν την ηγεσία της ΝΔ να αναδιπλωθεί και να πει «ναι» στην αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται. Δεν μπορούσε να κάνει και διαφορετικά, μετά τη γενικευμένη κατακραυγή για το «παρών»".

"Σχετικά με την αναφορά της ΝΔ σε «παλινωδίες», τους θυμίζουμε το ενημερωτικό της σημείωμα (13.12.16) ότι θα υπερψηφίσει τη διάταξη για ενίσχυση στους συνταξιούχους. Απόφαση που άλλαξε εν μία νυκτί και έγινε «παρών» στη Βουλή. Ο νέος αρχηγός της ΝΔ φαίνεται να έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στα... κέντρα της Γερμανίας: είτε τηλεφωνικά, είτε πολιτικά. Όσο, όμως, και να υπόσχεται ότι θα υπογράψει και θα υλοποιήσει όλα τα μέτρα που θα του φέρουν στο τραπέζι οι ακραίοι των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να το κάνει" προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας "το επαναλαμβάνουμε για να το εμπεδώσει καλύτερα και η ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχτούν τη νομοθέτηση μέτρων για μετά τη λήξη του προγράμματος."

Υπενθυμίζεται ότι χθες και ο Νίκος Παππάς απάντησε στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον προκλητική» την υπεράσπιση των συνταξιούχων από μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.