ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου: «Η τεράστια υποκρισία μιας αυταρχικής κυβέρνησης»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εκπόνηση σχεδίου για την παραχώρηση της όμορης έκτασης 83 στρεμμάτων του κτήματος των πρώην φυλακών Ωρωπού, σε ιδιώτες για ήπια τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ Καπανδριτίου.

Όπως επισημαίνει στον χώρο αυτό έχουν γίνει ανασκαφές με σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται από την Πρωτογεωμετρική περίοδο ως και τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή περίοδο.

«46 χρόνια μετά την πτώση της χούντας ο ιστορικός χώρος των φυλακών Ωρωπού, παραχωρείται στο Δήμο μετά από προσπάθειες και αγώνες δεκαετιών της τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των ζωντανών και αγωνιζόμενων δημοκρατικών πολιτών του Ωρωπού και της ευρύτερης περιοχής», αναφέρει.

«Κύριε πρωθυπουργέ δεν έχετε δικαίωμα να γίνεστε τιμητής των αγωνιστών της Αριστεράς προκειμένου να ξεπλύνετε την αυταρχική και διχαστική πολιτική σας, που παραβιάζει συλλήβδην βασικές δημοκρατικές λειτουργίες», προσθέτει.

«Σε συνέχεια της παραχώρησης στο δήμο Ωρωπού της έκτασης των 10 στρεμμάτων που καλύπτει το συγκρότημα των φυλακών, εξαγγείλατε την παραχώρηση των υπόλοιπων 83 στρεμμάτων του κτήματος σε ιδιώτες με σχέδιο για τουριστική και οικιστική ανάπτυξη. Γνωρίζετε άραγε τις ανασκαφές που έχουν γίνει στην περιοχή και τα σημαντικά ευρήματα που χρονολογούνται από την Προγεωμετρική περίοδο ως και τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή περίοδο; Θα μας βρείτε απέναντι στην προσπάθεια για ιδιωτική εκμετάλλευση πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων», τονίζει.

«Η ιστορία ανήκει στο λαό και σε αυτούς που την έγραψαν και δεν σας επιτρέπουμε να την χρησιμοποιείτε σαν άλλοθι για να επιδείξετε τις "δημοκρατικές σας ευαισθησίες". Οι πράξεις σας και η πολιτική σας διαδρομή προδίδουν ότι δεν τις έχετε», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.