ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για προσαγωγή Νίκου Πηλού: «Θέλει να ελέγξει με εκφοβισμό δημοσιογράφους»

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη για προσαγωγή Νίκου Πηλού: «Θέλει να ελέγξει με εκφοβισμό δημοσιογράφους»

Σε μια σκληρή ανακοίνωση αναφορικά με την προσαγωγή του φωτορεπόρτερ – μέλους της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Νίκου Πηλού, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» για τα ΜΜΕ, εξηγώντας πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να ελέγξει με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο με εκφοβισμό και απειλές τον Τύπο συνολικά και δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους προσωπικά».

«Πρόκειται για ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα τέτοια γεγονότα κατά δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εχθές ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός κρατήθηκε επί ώρες στη ΓΑΔΑ χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας και χωρίς οι συνάδελφοί του να έχουν τρόπο να μάθουν τον λόγο της προσαγωγής του.

Παρά την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο φωτορεπόρτερ αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ στις 2 το βράδυ και ενώ του είχαν φορτώσει τον μισό ποινικό κώδικα.

Πρόκειται για ένα άκρως ανησυχητικό περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε πολλά άλλα τέτοια γεγονότα κατά δημοσιογράφων τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ΜΜΕ. Προσπαθεί να ελέγξει με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο με εκφοβισμό και απειλές τον Τύπο συνολικά και δημοσιογράφους που κάνουν τη δουλειά τους προσωπικά»

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής κατακραυγή για την κράτηση του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού – «Ράπισμα» και από το IPI

Προσφυγικά: Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη προσαγάγουν και φωτορεπόρτερ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter