ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση προτάσεων για την ακρίβεια, την ανασυγκρότηση και τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση προτάσεων για την ακρίβεια, την ανασυγκρότηση και τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλίας του κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής έκανε λόγο για σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα μεταξύ των οποίων θα είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους και η διευκόλυνση της υιοθεσίας, όπως και μέτρα για την ακρίβεια.

Μίλησε για κοστολογημένες και αιτιολογημένες προτάσεις, ενώ όσον αφορά την ανασυγκρότηση του κράτους, ο ίδιος την χαρακτήρισε ως ρηξικέλευθο πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης: Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφίζονται σήμερα τα κείμενα θέσεων για το συνέδριο

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε τη διαδικασία κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου, και έτσι, στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Όπως αναφέρεται, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν βιογραφικά στον i-syriza. Θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και η τελική λίστα θα τεθεί προς έγκριση πάλι μέσω του i-syriza στο σύνολο των μελών του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «η προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόταση τομής, θα βοηθήσει κόσμο να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μας γνωρίσει». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «και εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «η πρόταση δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση και θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος. Ωστόσο σημείωσε ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει», αναφερόμενος στην πρόταση των Ραγκούση, Θεοχαρόπουλο και Ζαχαριάδη να ενταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωσοσιαλιστές.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών από Ραγκούση – Θεοχαρόπουλο

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώθηκαν με την έγκριση των δύο κειμένων της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και του Σχεδίου Θέσεων για το Συνέδριο.

Το κείμενο της απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ το Σχέδιο Θέσεων εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών με δύο λευκά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter