ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή δήλωση Παύλου Πολάκη και Γιώργου Τσίπρα για δημοσίευμα – «Περιττεύει ακόμη και η διάψευση»

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινή δήλωση Παύλου Πολάκη και Γιώργου Τσίπρα για δημοσίευμα – «Περιττεύει ακόμη και η διάψευση»

Αίσθηση προκάλεσε κείμενο μελών που στηρίζουν τη νέα ηγεσία της Κουμουνδούρου, ζητώντας να τελειώνει η εσωστρέφεια και καλώντας όλους να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Δημιουργήθηκε μάλιστα σύγχυση από πληροφορίες ότι υπάρχει συλλογή υπογραφών με την… αιγίδα του Παύλου Πολάκη και του Γιώργου Τσίπρα, οι οποίοι, με κοινή δήλωσή τους, τονίζουν ότι δεν έχουν καμιά ανάμιξη.

Αν και δεν εκφράζουν αντίρρηση αναφορικά με το περιεχόμενο του κειμένου που διακινούν μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, τα οποία εκφράζουν τη στήριξή τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, τα δυο κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με αυτή την κίνηση, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν είθισται η συλλογή υπογραφών από την πλειοψηφία.

Γράφουν επίσης ότι για «κακοβουλία» των δημοσιευμάτων που τους εμπλέκουν που «επιβεβαιώνεται από τα περί “μαζικής φυγής”».

Πάντως, στο κείμενο που διακινείται εκφράζεται η ανάγκη για ενότητα και συντροφικότητα στη βάση αλλά και η δέσμευση για «την ανασυγκρότηση – οικοδόμηση του κόμματος, με ουσιαστική συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις και την αξιοποίηση όλων σε όλα τα επίπεδα, μακριά από συμπεριφορές “παραγοντισμού”, “ιδιοκτησίας” και αντιλήψεις σοφών “καθοδηγητών”».

Κοινή δήλωση Παύλου Πολάκη, συντονιστή ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Γιώργου Τσίπρα, Διευθυντή της Κ.Ο. για σενάρια επιστημονικής φαντασίας

«Προ ολίγου δημοσίευμα στον ιστότοπο iefimerida μας εμφανίζει δήθεν να «μαζεύουμε υπογραφές» ώστε «να απομειώσουμε τον αντίκτυπο της μαζικής φυγής μελών και στελεχών που συντάσσονται με την ομάδα Αχτσιόγλου». Περιττεύει ακόμη και η διάψευση. Η κακοβουλία των πηγών του δημοσιεύματος επιβεβαιώνεται από τα περί «μαζικής φυγής» που υπάρχει μόνο στη φαντασία των ευσεβών πόθων των πηγών. Κατά τα άλλα είναι θετικό που η φαντασία τους δεν έφτασε μέχρι του σημείου να εμφανίζουν τον ίδιο τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη ή/και την Κεντρική Επιτροπή να συλλέγουν υπογραφές μέσα στο κόμμα υπέρ του εαυτού τους. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να ελέγχονται καλύτερα οι πληροφορίες των «πηγών» ώστε να αποφεύγονται τα ακραία fake news».

Το κείμενο που προκάλεσε την αναστάτωση:

Σε μια γιορτή Δημοκρατίας, μετά από καταστατικές, νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοφανή παρουσία έδωσε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα ενότητας και προοπτικής.

Ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία εκλογής ανάδειξης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σ. Στέφανου Κασσελάκη…

Δεσμευόμαστε:

Σε μία κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης που ψηφίστηκε στο 3ο Συνέδριο και η οποία συσπειρώνει τους πολίτες από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο.

Για την ανασυγκρότηση – οικοδόμηση του κόμματος, με ουσιαστική συμμετοχή των μελών του στις αποφάσεις και την αξιοποίηση όλων σε όλα τα επίπεδα, μακριά από συμπεριφορές «παραγοντισμού», «ιδιοκτησίας» και αντιλήψεις σοφών «καθοδηγητών».

Στην τήρηση και εφαρμογή του καταστατικού μας, των αποφάσεων του συνεδρίου μας και της πρόσφατης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της 12ης Νοεμβρίου 2023.

Στη βάση αυτή τείνουμε χείρα πολιτικής φιλίας και συντροφικότητας σε όλα τα στελέχη και κυρίως τα μέλη της βάσης του κόμματος, που είτε πιέζονται από την εσωκομματική αναστάτωση των τελευταίων ημερών, είτε προβληματίζονται και τείνουν να αδρανοποιηθούν, είτε σκέφτονται ακόμα και την αποχώρηση, και τους καλούμε σε μια πλατιά πολιτική ενότητα στη δράση και την κομματική ζωή.

Θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή είναι η μοναδική επιλογή που συντείνει προς τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και της κατίσχυσης της Αριστεράς στο πολιτικό πεδίο.

Η πατριωτική σύγχρονη ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Υπερασπίζεται:

το κυβερνητικό έργο του σ. Αλέξη Τσίπρα (2015 – 2019) παρά τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τα προβλήματα της περιόδου.
την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια το δικό του Ελληνικό Όνειρο, να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.
Ξανακερδίζουμε

τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
τον λαό από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο.

Απαιτούμε:

Επιτέλους να τελειώνει η εσωστρέφεια και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία όπως ακρίβεια, αισχροκέρδεια, υπερφορολόγηση, υποδομές, στεγαστικό πρόβλημα, κόκκινα δάνεια κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να γίνει ένα υγιές, ενιαίο κόμμα, όπου οι τάσεις θα λειτουργούν ως ιδεολογικά ρεύματα συμβολής και όχι φράξιες, ομάδες και κόμματα μέσα στο κόμμα, ενώ η κυρίαρχη «τάση» θα είναι η δημοκρατία από τη βάση. Για τον λόγο αυτό δεν συνιστούμε ομάδα, τάση ή κάτι άλλο διακριτό. Είμαστε το κόμμα, η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και κάθε δράση και πρωτοβουλία μας στοχεύει στην θεσμική αναζωογόνηση των ΟΜ και των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος (δρώντας ενεργά μέσα σε αυτά), την άμεση ενσωμάτωση και αξιοποίηση των νέων μελών, την σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του κόμματος.
Με Συμμετοχή & Ενότητα, για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και τη Νίκη της κυβερνώσας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter