Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
«Η Ν.Δ. παραβίαζε το νόμο»

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος για τη Ν.Δ. η απάντηση της Αρχής προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 «Η ΝΔ όχι μόνο παραβίαζε συστηματικά τον νόμο περί των προσωπικών δεδομένων, αλλά είχε και το θράσος να επικαλείται τον νόμο που παραβίαζε»

«Η απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποτελεί κόλαφο για τη ΝΔ σε ό,τι αφορά το μητρώο στελεχών του κόμματος και τη χρήση των εκλογικών καταλόγων του υπουργείου Εσωτερικών» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο του 2016 η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει στην ανάρτηση ειδικής ιστοσελίδας με την οποία καλούσε τους πολίτες να εγγραφούν στο “μητρώο στελεχών”, όπως το ονόμαζε. «Όταν μετά από καταγγελίες πολιτών, τις δημόσιες παρεμβάσεις μας και σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάστηκε να απαντήσει για το αν τηρεί τις διατάξεις του σχετικού νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για την εγγραφή στο μητρώο στελεχών, η ΝΔ είχε καταφύγει σε υπεκφυγές και επικοινωνιακά τρυκ» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Συγκεκριμένα, η απάντηση που είχε δώσει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα άθροισμα άσχετων με το θέμα ισχυρισμών περί δήθεν “πρωτόγνωρης συμμετοχής” των πολιτών που “ενόχλησε”, η οποία μάλιστα περιείχε και την εξής προτροπή: “Ας διαβάσουν το άρθρο 23 Π.Δ. 26/2012 και το Ν. 2472/1997 για να ενημερωθούν”.

Σύμφωνα λοιπόν με την απάντηση της αρμόδιας Αρχής (όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα thepressproject,) “η διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων με τη βάση δεδομένων του εκλογικού καταλόγου για την ταυτοποίηση κάθε υποψήφιου μέλους και την αποφυγή κακόβουλων ενεργειών, σε συνδυασμό με αυτό καθ’ αυτό το είδος της επεξεργασίας (ανάρτηση στο διαδίκτυο, σε μορφή άμεσα προσπελάσιμη), δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του ν. 2472/97”.

Είναι ολοφάνερο πως η ΝΔ όχι μόνο παραβίαζε συστηματικά τον νόμο περί των προσωπικών δεδομένων, αλλά είχε και το θράσος να επικαλείται τον νόμο που παραβίαζε. Καλούμε τον πρόεδρο της ΝΔ να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες εξηγήσεις» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.