ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβερνητική επιλογή η ανοσία της αγέλης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβερνητική επιλογή η ανοσία της αγέλης»

Με πολλή προσοχή παρακολουθούν στην Κουμουνδούρου τα εκλογικά σενάρια που ρίχνει εσχάτως στο τραπέζι το Μαξίμου μέσω του φιλικού του Τύπου.

Μάλιστα σημειώνουν ότι τα σενάρια αυτά «έχουν μια κλιμάκωση» αφού από το ενδεχόμενο μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου πέρασαν, την περασμένη Πέμπτη, στην πιθανότητα «τριπλής κάλπης» σε περίπτωση που το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει και ο Βελόπουλος απορριφθεί.

Κοινή συνισταμένη των εν λόγω σεναρίων το «ροκάνισμα» των δημοσκόπων που θέλουν παντοδύναμο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και φυσικά η αγωνία του Μαξίμου για τον διπλό κάβο πανδημίας και οικονομίας. Κάβο που όπως όλα δείχνουν δεν μπορεί με τίποτε να ξεπεράσει και φυσικά να διαχειριστεί με την ελάχιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που επιβάλλει ο υγειονομικός συναγερμός σε όλο τον πλανήτη.

«Δεν έχει πλέον ίχνος ψυχραιμίας»

Για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου η κυβέρνηση, έχοντας χάσει πλέον κάθε ίχνος ψυχραιμίας, έβγαλε από το συρτάρι την «ανοσία της αγέλης», η οποία αποτελεί πλέον και επίσημα στρατηγική επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι μόνο τα αρνητικά πανευρωπαϊκά ρεκόρ της Ελλάδας σε κρούσματα και θανάτους και η επιμονή στην άρνηση στήριξης του ΕΣΥ, που καταρρέει εδώ και τρεις μήνες, αλλά κυρίως οι επιλογές της κυβέρνησης, ειδικά τον τελευταίο μήνα, που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Επιλογές που μαρτυρούν στρατηγική υποβάθμισης της πανδημίας και αδιαφορία για την εκρηκτική της διασπορά στην Ελλάδα. Οι ενδείξεις είναι πολλές για να τις αγνοήσει κάποιος.

Αύριο τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν, σαν να μη συμβαίνει τίποτε, με διατήρηση του πρωτοκόλλου 50%+1 και συγχωνεύσεις τμημάτων αντί αραίωσή τους εν μέσω έξαρσης της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Ομικρον. Η κυβέρνηση και το υπουργείο κάνουν ότι δεν βλέπουν πως και πριν από την Ομικρον ένα στα τέσσερα κρούσματα αφορούσε μαθητή και σε τρεισήμισι μήνες λειτουργίας των σχολείων είχαμε 100.000 κρούσματα σε μαθητές.

Την ίδια ώρα βγάζει μάτι η έλλειψη πρωτοκόλλου για το τι θα συμβεί για τους γονείς των μαθητών που θα νοσήσουν, αφού η κυβέρνηση αρνείται να προβλέψει άδεια ειδικού σκοπού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στη δουλειά τους ενώ θα έρχονται κάθε μέρα σε επαφή με το παιδί τους που νοσεί.

Ακόμη χειρότερη είναι η άρνηση για αποζημίωση της αναρρωτικής άδειας με rapid ή PCR τεστ σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που νοσούν, αφού απαιτείται γνωμάτευση γιατρού. Πρόκειται για κυνική ομολογία πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ξέρει τι της γίνεται, αλλά κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εντείνει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, αφού υιοθετεί αντικίνητρα προκειμένου ασθενείς εργαζόμενοι να πάνε στις δουλειές τους. «Τι ακριβώς εννοούν;» αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιος θα τους εξετάσει; Θα στήνονται χιλιάδες φορείς του ιού στις ουρές για να περάσουν από επιτροπή του ΕΦΚΑ;».

Για την Κουμουνδούρου η μείωση των απαιτούμενων ημερών καραντίνας για όσους εργαζόμενους νοσούν από τις δέκα στις πέντε μέρες υπακούει σε ένα αίτημα μεγάλων εταιρειών που έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και κυρίως τις ΗΠΑ, το οποίο υιοθετήθηκε αυτομάτως και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ την ίδια ώρα το σύνολο των επιστημόνων προειδοποιεί πως τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να οδηγήσει σε ακραία διασπορά, αφού οι ασθενείς ακόμη θα νοσούν και θα μεταδίδουν τον ιό.

Τα ίδια και χειρότερα και με την άρνηση για συνταγογράφηση των μοριακών και rapid τεστ, με την Ελλάδα να αποτελεί τη θλιβερή εξαίρεση όπου οι πολίτες πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τεστ, με πολύ χαμηλότερους μάλιστα μισθούς σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ θα έπρεπε να γίνονται με δωρεάν συνταγογράφηση (όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες), ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή επιδημιολογική επιτήρηση. Η κυβέρνηση λειτουργεί ως πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων εν μέσω υγειονομικής τραγωδίας, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το κυβερνητικό φιάσκο με τις τιμές των μοριακών τεστ στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα δεν γίνεται επί της ουσίας κανένας έλεγχος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, οι οποίοι μετά τα σχολεία και τα μέσα μεταφοράς αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Και φυσικά στα παραπάνω αξίζει να προσθέσει κάποιος και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι σε ένα μήνα τελειώνει η πανδημία, όπως και την υιοθέτηση επιχειρηματολογίας αρνητών ότι πρόκειται πλέον για μια γρίπη με ήπια νόσηση, την ώρα που επιστήμονες αλλά και ο ίδιος ο ΠΟΥ προειδοποιούν για το ενδεχόμενο εξαιρετικά δυσμενούς εξέλιξης, ενώ παράλληλα αυξάνονται κατακόρυφα οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σοβαροί οι κίνδυνοι για την κοινωνία

Ολα τα παραπάνω εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνία και πολιτικά δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θορυβημένη από το κόστος των ίδιων της των επιλογών επιλέγει την «ανοσία της αγέλης» μέσω της νόσησης της κοινωνίας, ρίχνοντας ταυτόχρονα διάφορα εκλογικά σενάρια στο τραπέζι: είτε συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ ή τον Βελόπουλο είτε σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης είτε τριπλής κάλπης, αφού απ’ ό,τι φαίνεται ούτε η ενισχυμένη αναλογική της δεύτερης κάλπης δεν φτάνει στη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Στρατηγικός στόχος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με το αίτημα για παραίτηση Μητσοτάκη και διενέργεια εκλογών πάντα πάνω στο τραπέζι, είναι η πρωτιά στις εκλογές ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη προοδευτική, αριστερή και ριζοσπαστική πρόταση με πολιτικές στον αντίποδα των σημερινών επιλογών της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter