Παππάς σε Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη συνάντηση με Μιωνή

Παππάς σε Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη συνάντηση με Μιωνή

Αυτοκριτική του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Με μια αναφορά, εντός της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας» και ότι «ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες» αλλά και με μία προσωπική δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας του κόμματος Νίκου Παππά, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη και κάνει την αυτοκριτική του «για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας», έληξε για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της δημοσιοποίησης της συνάντησης το 2015 του κ. Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Από εκεί και μετά στην Κουμουνδούρου δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι η ΝΔ και τα ΜΜΕ που ελέγχει θα συντηρήσουν το θέμα ψηλά στην επικαιρότητα. Είναι τα ίδια Μέσα, λένε, που δεν βρήκαν λέξη να πουν για τις καταγγελίες για χρηματισμό του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου που ήρθαν σε δικογραφία στη Βουλή για την υπόθεση της Παγγαία και δεν βρήκαν λέξη να πουν για το γεγονός της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ΜΜΕ χωρίς ακόμη να δοθούν στη δημοσιότητα απαντήσεις για το ποιος πήρε και πόσα.

Σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση της ΝΔ

Στην εισήγησή του εντός της συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι «Έναν μόλις χρόνο μετά την εκλογή της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι αδύναμη να διαχειριστεί τη κρίση αλλά και τις συνέπειες των επιλογών της. Οδήγησε την οικονομία σε ύφεση τον Οκτώβρη του 19, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της. Και με την αδράνεια και ατολμία της να πάρει μέτρα στήριξης μετά τον κορονοιό, έχει ήδη επιφέρει ένα εφιαλτικό υφεσιακό τέλμα».

Στο σημείο αυτό ο πρώην πρωθυπουργός προέβλεψε ότι «Η χώρα μπαίνει σε ένα βαθύ κοινωνικό και οικονομικό τούνελ και σε μία περίοδο θεσμικού εκφυλισμού και παρακμής που απειλεί την ίδια τη δημοκρατία».

«Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη κρίση την οδηγεί στην επιλογή να σύρει την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο της παραπολιτικής και της σκανδαλολογίας.  Και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Αποσκοπεί στο να κρύψει τα υπαρκτά και μεγάλα σκάνδαλα της ΝΔ, αποσκοπεί στο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το βασικότερο: να αποπροσανατολίσει από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, από την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης να στηρίξει εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που πλέον ήδη αρχίζουν να γίνονται ορατά καθημερινά».

Για να καταλήξει ότι «Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη… δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ, στο κόμμα της χρεωκοπίας, της αδιαφάνειας και της ταύτισης με την ολιγαρχία, να κάνει το άσπρο μαύρο. Δεν θα τους επιτρέψουμε να αποπροσανατολίσουν από τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα».

Η δήλωση Παππά

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Πρόεδρο και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter