ΣΥΡΙΖΑ: -Μαλώνεις ρε; -Μαλώνω ρε. -Μάλωσε μονάχος σου, δεν μαλώνω εγώ

ΣΥΡΙΖΑ: -Μαλώνεις ρε; -Μαλώνω ρε. -Μάλωσε μονάχος σου, δεν μαλώνω εγώ

-Μαλώνεις ρε;
-Μαλώνω ρε.
-Πες ότι μαλώνεις, να πεθάνεις.
-Μαλώνω ρε.
-Θα σου χώσω μια κλωτσιά, θα πεθάνεις ρε. Πες ότι μαλώνεις.
-Μαλώνω ρε.
-Τώρα πες ότι μαλώνεις, να πεθάνεις.
-Μαλώνω ρε.
-Μαλώνεις;
-Ναι.
-Μαλώνεις, ε;
-Ναι, μαλώνω.
-Μάλωσε μονάχος σου, δεν μαλώνω εγώ.
Αν πρέπει να οπτικοποιηθεί σε μερικά δευτερόλεπτα τα όσα έγιναν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο Τάε Κβον Ντο, η πασίγνωστη σκηνή στο τέλος της ταινίας «Της Κακομοίρας», με τον Ζίκο και τον Κιτσάρα να μαλώνουν για τα μάτια της Φιφίκας, είναι το πιο αντιπροσωπευτικό απόσπασμα.

*** Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σε άλλο τούνελ εσωστρέφειας και βγήκε, αν βγήκε, μέχρι το επόμενο με μερικά ακόμα χτυπήματα στο ήδη ταλαιπωρημένο σώμα του. Διαφωνίες, ενστάσεις, γιουχαΐσματα, αλλά ουσία καμία. Καμία που να αφορά στον μέσο πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, υπάρχει ζήτημα ελλείμματος εμπιστοσύνης και στην παρούσα φάση δεν εμφανίζεται ως εναλλακτική επιλογή έναντι της παντοκρατορίας Μητσοτάκη. Κι αντί να δουλέψουν στην Κουμουνδούρου προς αυτές τις κατευθύνσεις, πριμοδοτούν οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό τους. Πιο πιθανό φαντάζει το σενάριο να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές πέμπτο κόμμα (πίσω από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ενδεχομένως και τον Βελόπουλο), παρά δεύτερο. Μέχρι όμως να το πάρουν χαμπάρι, οι ευρωεκλογές θα έχουν τελειώσει και ο πολιτικής χάρτης της χώρας θα έχει, στην ουσία, αλλάξει.

*** Και στο πλάνο τεχνηέντως έβαλαν κάποιοι και τον Αλέξη Τσίπρα, μεταφράζοντας ο καθένας κατά το δοκούν αυτά που έγραψε στην παρέμβασή του. Επειδή, όμως, και εγώ διάβασα τα όσα έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που έκανε ήταν να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου, δείχνοντας τη βάση του κόμματος ως αρμόδια επίλυσης των διαφορών. Και έτσι έπρεπε να κάνει, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και ορμώμενα από το παρελθόν, από φράξιες, τάσεις και κύκλους εντός και εκτός της Κουμουνδούρου…

*** Ποιος έκανε πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα; Μα ο Φίλης και οι συν αυτώ…
Και εγώ νόμιζα οι 2 εκατομ. Ψηφοφόροι.

*** Σηκώνεις τα χέρια ψηλά βλέποντας το βίντεο της αποθέωσης του Γιάννη Καλλιάνου από ιερείς και πιστούς, εντός της εκκλησίας, επειδή καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Αν αυτό σας θυμίζει με κάποιον τρόπο κάτι που έχει σχέση με την εκκλησία πάω πάσο, γιατί εμένα μου θυμίζει προεκλογική συγκέντρωση…

*** Κι από την άλλη, ένας άλλος παπάς, αρχιμανδρίτης νομίζω, στοχοποίησε – με ανάρτησή του στο Facebook – τον Παύλο Χρηστίδη, επειδή στήριξε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Ο άνθρωπος αυτός του Θεού ανέβασε μέχρι και φωτογραφία από το μαιευτήριο, από τη σημαντικότερη ίσως στιγμή του βουλευτή, γράφοντας ότι είναι «ανάξιος» και «απάνθρωπος».
Είμαστε καθόλου καλά; Καθόλου ήρεμα δεν ρωτάω.
Είμαστε καθόλου καλά;

*** Ακούστε λίγο και τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου στην τελετή μνήμης για τα 57 άτομα που σκοτώθηκαν στα Τέμπη. Πώς το ‘χει πει η Εισαγγελέας στη Μαρία Καρυστιανού; «Να πας στην Εκκλησία να σε βοηθήσει».

*** Προσωπικά δεν ήξερα ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις στο 14884, της υπηρεσίας τηλεφωνικών ιατρικών ραντεβού ΠΕΔΥ, ήταν με χρέωση 1,31 ευρώ το λεπτό. Επίσης δεν ήξερα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού ακριβώς διότι δεν υπάρχουν γιατροί. Αντίθετα, ήξερα για την ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία πληρώνουν σχεδόν καθημερινά τα κανάλια για να μας πλασάρουν μια σχετική είδηση.

*** Ο 26χρονος δημοσιογράφος, Απόστολος Φουρνατζόπουλος, είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε νεκρός σε στύλο της ΔΕΔΔΗΕ κι ανέβηκε για να σώσει ένα γατάκι και όχι για να «κλέψει πιθανότατα καλώδιο και μετασχηματιστή» και επίσης δεν ήταν «Ρομά» όπως κάποιοι – που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι – αποκάλυψαν.
Καμία διασταύρωση. Νεκρός σε πυλώνα; Ε, άρα είναι κάποιος που πήγε να κλέψει; Θυμάστε τι πρωτοακούστηκε αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα; Ότι ο Ρουπακιάς «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο». Επειδή εκείνη τη μέρα έπαιζε Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν. Πιο κάτω έχει ή έχουμε φτάσει πάτο;

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter