ΣΥΡΙΖΑ: Με κεραλοιφές Βελόπουλου πέρασε ο κ. Μητσοτάκης το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» σε βάρος της ΑΔΑΕ;

ΣΥΡΙΖΑ: Με κεραλοιφές Βελόπουλου πέρασε ο κ. Μητσοτάκης το κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» σε βάρος της ΑΔΑΕ;

Απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με δημοσίευμα του tvxs.gr, το οποίο αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης φέρεται να έχει τύχει προνομοιακής μεταχείρισης από την εφορία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των αδικημάτων, εάν πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου και εάν προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ.

«Η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και «άρωμα» φορολογικού σκανδάλου, εκτός από την δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα του Tvxs, ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να έχει τύχει προνομιακής μεταχείρισης (στην πραγματικότητα: φορολογικής ασυλίας) από την εφορία, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει διοικητικά μέτρα ή και ποινικές ευθύνες, σχετικά με μη πληρωμή του αντίστοιχου ΦΠΑ από τις κεραλοιφές που πουλά μαζί με τα βιβλία του.

Με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η ζημία του Δημοσίου από τις φορολογικές παραβάσεις του κ. Βελόπουλου, φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μόνο για το 2017.Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στα κάτωθι:
-Υπάρχει κίνδυνος άμεσης παραγραφής των συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ;
-Πραγματοποιήθηκε έλεγχος όσον αφορά την καταβολή ΦΠΑ στις πωλήσεις του κ. Βελόπουλου για τα έτη μετά το 2017;
– Προτίθεται η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα από την ΑΑΔΕ ή θα επικαλεστεί για μια ακόμη φορά το απόρρητο, εν προκειμένω το φορολογικό για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης;

Σε διαφορετική περίπτωση, η συμπόρευση του κ. Μητσοτάκη με την Ακροδεξιά θα έχει και «άρωμα» φορολογικού σκανδάλου, εκτός από την δυσοσμία που άφησε πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα λίγες μέρες πριν.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter