ΣΥΡΙΖΑ: Με (ν)τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο η ΝΔ ομολογεί την ενοχή της για τη λίστα Πέτσα

ΣΥΡΙΖΑ: Με (ν)τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο η ΝΔ ομολογεί την ενοχή της για τη λίστα Πέτσα

Την κατάσταση πανικού που τελεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία «επιχειρεί να υφάνει ένα πέπλο προστασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πραγματικό πρωταγωνιστή της διαβόητης λίστας Πέτσα», υπογραμμίζουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή καταγγέλλοντας την «ντροπολογία» που κατέθεσε η κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο και δίνει τη δυνατότητα στις διαφημιστικές εταιρείες να επιλέγουν πού θα καταχωρίσουν τα διαφημιστικά μηνύματα του δημοσίου. Τονίζεται πως το Documento έχει καυτηριάσει από την πρώτη στιγμή τις περιβόητες πλέον, λίστες Πέτσα, με σειρά δημοσιευμάτων αναδεικνύοντας τις ομιχλώδεις πτυχές του θέματος.

«Πανικόβλητη η Ν.Δ. για την καταιγίδα των αποκαλύψεων που έρχεται στην Εξεταστική Επιτροπή, προχωρά ακάθεκτη σε νέες μεθοδεύσεις για συγκάλυψη των ευθυνών με κάθε τρόπο», τονίζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις αθλιότητες με το μονοκομματικό προεδρείο, τον αποκλεισμό πολιτικών προσώπων και την «εξαφάνιση» Πέτσα, με ντροπολογία που κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Εξεταστικής, επιχειρεί να υφάνει ένα πέπλο προστασίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πραγματικό πρωταγωνιστή της διαβόητης λίστας Πέτσα», προσθέτουν.

«Η κυβέρνηση ομολογεί την ενοχή της καθώς έρχεται να καλύψει εκ των υστέρων τις παρατυπίες της σε ό,τι αφορά την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει αναδρομικά τις παρανομίες της», υπογραμμίζουν

«Πρόκειται- εκτός των άλλων – και για μία ακόμη θεσμική εκτροπή, αφού παρεμβαίνει ως μη όφειλε στις εργασίες της Επιτροπής, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει.
Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να παρεμβαίνει με πραξικοπηματικό τρόπο, η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της και θα αναδείξει τις πολιτειακές, πολιτικές και νομικές παραβάσεις με βάση τις ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις και τους ισχύοντες νόμους και όχι με βάση τις αντισυνταγματικές διατάξεις που αποπειράται να εισάγει η κυβέρνηση», καταλήγουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter