ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω ποιας οντισιόν προσελήφθη ο κ. Γιατρομανωλάκης;

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω ποιας οντισιόν προσελήφθη ο κ. Γιατρομανωλάκης;

«Σε συνομιλία του με σπουδαστές της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που τελεί υπό κατάληψη ως αντίδραση στο ΠΔ85/2022, ο κ. Γιατρομανωλάκης πρότεινε ως λύση την αποδέσμευση του καλλιτεχνικού έργου από τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μας ενδιαφέρει τι πτυχία έχουν, οντισιόν θα κάνουμε και με οντισιόν θα προσλαμβάνονται». Αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται περί του ίδιου προσώπου με αυτό που πριν λίγες μόλις μέρες έβγαλε μακροσκελή και εμβριθή ανακοίνωση για το θέμα, όπου μεταξύ άλλων δεσμευόταν και για την αναβάθμιση και τη διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών».

Αυτό αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Τομέας Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το Τμήμα Πολιτισμού του κόμματος, προσθέτοντας τρία ερωτήματα αναφορικά με τον κ. Γιατρομανωλάκη:

«Αναρωτιόμαστε επίσης βάσει ποίας αρμοδιότητας ο κ. Γιατρομανωλάκης προαναγγέλλει και υπόσχεται ρυθμίσεις που είναι εντελώς εκτός της νομοθετικής ύλης του υπουργείου του, της οποίας εκφεύγει εξάλλου και το επίμαχο προεδρικό διάταγμα.

Αναρωτιόμαστε, με άλλα λόγια, αν μετά από τριάμισι χρόνια στη θέση του αρμόδιου για τον σύγχρονο πολιτισμό, είτε ως γενικός γραμματέας, είτε ως υφυπουργός, έχει αντιληφθεί τη σημασία του προβλήματος που λέγεται “καλλιτεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα” και τους λόγους που καθιστούν επείγουσα και αναγκαία τη λύση του.

Αναρωτιόμαστε αν αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει για τους καλλιτέχνες η αναγνώριση και η διαβάθμιση πολύχρονων και επίμοχθων σπουδών, η δυνατότητα της ακαδημαϊκής εξέλιξης, οι όροι απασχόλησής τους σε άλλα πεδία πέραν εκείνου της σκηνής, στα οποία η επιλογή τους δεν γίνεται και τύποις βάσει οντισιόν».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Δεν αναρωτιόμαστε καθόλου, και προφανώς δεν μας εκπλήσσει, η περιφρόνηση και η απαξίωση που αποπνέει η φράση του κ. Γιατρομανωλάκη την οποία μάλιστα απευθύνει σε φοιτητές σχολής που εποπτεύει το υπουργείο του και δη της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Αυτή την περιφρόνηση την επιδεικνύει διαρκώς και από το καλοκαίρι του 2019, έργω και λόγω, τόσο το υπουργείο του οποίου προΐσταται, όσο και η κυβέρνηση της οποίας μετέχει.

Είμαστε, τέλος, σχεδόν αναγκασμένοι να αναρωτηθούμε, αν με τέτοια ευκολία απαξιώνει τις σπουδές και τα πτυχία, μέσω ποιας οντισιόν προσελήφθη ο κ. Γιατρομανωλάκης. ​»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter