ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις του Documento: Η Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί γιατί γνώριζε και συγκάλυψε

ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις του Documento: Η Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί γιατί γνώριζε και συγκάλυψε

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Documento για την τοποθέτηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η Κουμουνδούρου ζητά την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

«Μετά τις σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχε αποφασιστεί πριν από τις εκλογές- πέρα από κάθε νόμιμη διαδικασία – να δοθεί στον κ. Λιγνάδη, η μόνη αξιοπρεπής στάση για την κ. Μενδώνη, η οποία τον κάλυπτε για δύο εβδομάδες πριν την αποχώρηση του, είναι η παραίτηση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης είχε ήδη υποσχεθεί το Εθνικό στο Λιγνάδη προ εκλογών; (Video)

«Σύμφωνα με αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Documento, ο κ. Λιγνάδης μια ημέρα μετά της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στις 21 Μαΐου του 2019, παρουσιάζεται σε εκδήλωση ως ο νέος διευθυντής του Εθνικού και χαμογελώντας υπονοεί ότι αυτό θα συμβεί μόλις αλλάξει η πολιτική ηγεσία. Ένα μήνα μετά τις εκλογές η κ. Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης με αιτιολογία- μεταξύ των άλλων- λόγους δημοσίου συμφέροντος!!! Όπου ως δημόσιο συμφέρον προφανώς εννοεί τις επιθυμίες του κ. Μητσοτάκη», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

«Οι διαρροές της κ. Μενδώνη ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη τρεις ημέρες πριν αναλάβει ο δεύτερος τη θέση του διευθυντή δεν μπορούν πλέον να την διασώσουν. Οφείλει έστω και τώρα να σεβαστεί τους πολίτες και τον θώκο που τώρα κατέχει, αυτόν της υπουργού Πολιτισμού και να αποχωρήσει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter