ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων με σοβαρά προβλήματα

Μέτρα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων, με σοβαρά προβλήματα, που βρίσκονται στο εξωτερικό, ζητούν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μέτρα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ζητούν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή. 

Στην ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων ώστε να επαναπατρισθούν Έλληνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις χώρες διαμονής τους. Και προσθέτουν ότι είναι συνταγματική υποχρέωση η φροντίδα και το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τους Έλληνες του εξωτερικού, η οποία δεν πρέπει μείνει σε επίπεδο λόγων και ρητορικής. 

Επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι πολλοί Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, μετά το κλείσιμο των σχολών και των χώρων όπου διέμεναν, ιδίως των φοιτητικών εστιών, αδυνατούν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής τους. Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες σε περιοχές όπου, σε ορισμένες περιπτώσεις, η συνέχιση της παραμονής τους συνεπάγεται κίνδυνο για την ζωή τους. 

Για αυτούς τους λόγους οι βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους δύο υπουργούς να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία και μέσω αυτής την κοινή γνώμη:

  • Πόσα αιτήματα επιστροφής και σε ποιες χώρες αναλυτικά δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί;

  • Βάσει ποιων ακριβώς αντικειμενικών κριτηρίων έχει γίνει η επιλογή όσων έχουν μέχρι σήμερα επαναπατριστεί; Από ποιο όργανο και με ποια διαδικασία έχουν τεθεί τα κριτήρια αυτά;

  • Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ικανοποίησή των εκκρεμών αιτημάτων επιστροφής και ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να ληφθούν;

  • Ποιος είναι ο συντονισμός με άλλες χώρες της Ε.Ε., ώστε να επιτευχθεί ο επαναπατρισμός Ελλήνων και από περιοχές όπου δεν υφίστανται προξενικές αρχές της χώρας μας;

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.