ΣΥΡΙΖΑ: Μην κουνάτε το δάχτυλο στην ακαδημαϊκή κοινότητα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα

ΣΥΡΙΖΑ: Μην κουνάτε το δάχτυλο στην ακαδημαϊκή κοινότητα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα

Η κυβέρνηση επέλεξε να τοποθετηθεί για την πραγματοποίηση των δυναμικών συλλαλητηρίων μέσω του εκπροσώπου της, Χρήστου Ταραντίλη, ο οποίος έκανε λόγο για «αδιανόητες εικόνες συχνωτισμού» και «προκλητική αδιαφορία για τους υγειονομικούς κινδύνους», από τους διαδηλωτές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στις δηλώσεις Ταραντίλη, υπογραμμίζοντας πως «ούτε ένας πρύτανης, ούτε μία Σύγκλητος, ούτε ένα τμήμα δεν συμφωνεί με την αυταρχική επιλογή» της κυβέρνησης που προωθεί μέσω του νέου σχεδίου νόμου την είσοδο της αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο, σημειώνοντας πως για τις «εικόνες συνωστισμού, αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει κάτι ας ασχοληθεί με την αποσυμφόρηση των
ΜΜΜ, όπου χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται καθημερινά σε τρένα και
λεωφορεία με αραιά δρομολόγια, και ας διενεργήσει ελέγχους σε εργοστάσια
που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως και σε κεντρικούς
εμπορικούς δρόμους».

Αναλυτικά η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Χρήστο Ταραντίλη

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας προωθεί την είσοδο της αστυνομίας στα ΑΕΙ κόντρα στο σύνολό της πανεπιστημιακής κοινότητάς. Ούτε ένας πρύτανης, ούτε μια Σύγκλητος, ούτε ένα τμήμα δεν συμφωνεί με αυτή την αυταρχική επιλογή. Ούτε καν τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών δεν συμφωνούν.

Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Φορτσάκης κατέθεσε επίσης τη διαφωνία του.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση νόμου, και όχι να κουνάει το δάχτυλο στην ακαδημαϊκή κοινότητα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Όσο για τις εικόνες συνωστισμού, αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει κάτι ας ασχοληθεί με την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, όπου χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται καθημερινά σε τρένα και λεωφορεία με αραιά δρομολόγια, και ας διενεργήσει ελέγχους σε εργοστάσια που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

«Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται πλήρως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Είναι επίσης όμως αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Για τις σημερινές αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση, αδιαφορώντας προκλητικά για τους υγειονομικούς κινδύνους. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που καταγγέλλουν συνέχεια την κυβέρνηση για κάθε μέτρο που λαμβάνει. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter