ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα Κασσελάκη και Τσίπρα για τη μεγάλη ανατροπή – Η υποψηφιότητα της Μέλπως Λεκατσά ξεχωρίζει

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα Κασσελάκη και Τσίπρα για τη μεγάλη ανατροπή – Η υποψηφιότητα της Μέλπως Λεκατσά ξεχωρίζει

Ενότητα και διεύρυνση. Αυτά είναι τα δύο στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να κάνει το πρώτο βήμα για την ανατροπή των πολιτικών ισορροπιών. Και όπως λένε ξεκάθαρα από την Κουμουνδούρου, η ανατροπή περνά από τις ευρωκάλπες, αφού σε περίπτωση που κλείσει σημαντικά η ψαλίδα με τη ΝΔ θα έχει δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία.

Συσπείρωση του προοδευτικού κόσμου

Στόχος του Στέφανου Κασσελάκη, όπως πολλάκις έχει πει ο ίδιος, είναι να δημιουργήσει τη μεγάλη κεντροαριστερή προοδευτική παράταξη της χώρας απέναντι σε μια διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη Δεξιά.

Και από αυτή την κεντροαριστερά που οραματίζεται ο Στέφ. Κασσελάκης δεν αποκλείονται έννοιες όπως ο πατριωτισμός και η θρησκεία. «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους, πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους και έχουν δικαίωμα στην πίστη τους» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μήνυμά του μετά τη διαρροή της συνομιλίας που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και συμπλήρωσε: «Πρόοδος σημαίνει ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα, όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου. Πρόοδος σημαίνει να πιστεύεις βαθιά, αλλά να πιστεύεις επίσης βαθιά στον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας».

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν κάνει εκπτώσεις σε αξιακά ζητήματα της Αριστεράς, όπως η καταπολέμηση της έμφυλης βίας και των ομοφοβικών δηλώσεων αλλά και η υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων. Εκεί εδράζεται η αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο και η επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κρατά στην κοινοβουλευτική του ομάδα τον βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη. Ο πρώην αστυνομικός και νυν βουλευτής μιλώντας στο Star Βορείου Ελλάδας είχε αναρωτηθεί αν όταν αναφέρεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χρησιμοποιεί αρσενικό ή θηλυκό άρθρο…

Στήριξη, ενότητα και… fake news

Μεγάλο ρόλο στην πορεία προς τις κάλπες θα παίξει και η ενότητα του κόμματος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ διέψευδαν κατηγορηματικά πως στο Εκτελεστικό Γραφείο της Πέμπτης υπήρξαν εντάσεις και καβγάδες. «Είναι βέβαιο ότι ως τις ευρωεκλογές, το σύστημα προπαγάνδας Μαξίμου – Γκρίνμπεργκ θα παίξει τα ρέστα του. Ζητώ από τον δημοκρατικό κόσμο να είναι σε εγρήγορση και να φιλτράρει όσα φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά του» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφ. Κασσελάκης με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα.

Παρών στην εκδήλωση της ανακοίνωσης του ευρωψηφοδελτίου την Παρασκευή ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας. Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού τόνιζαν ότι με αυτό τον τρόπο «έδειξε τη στήριξή του στο κόμμα του και στους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών».

«Αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωναν με νόημα.

Η ενότητα και η εξωστρέφεια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου ξέρουν πολύ καλά πως οποιαδήποτε εσωκομματική κόντρα ή ατάκα παρεκκλίνει από την κεντρική γραμμή θα γίνει… σημαία από τους πολιτικούς αντιπάλους.

Περιοδεία σε 26 νησιά

Από χτες το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον στενό του συνεργάτη Μπάμπη Παπαδάκη ξεκίνησαν τη λεγόμενη ναυτική εβδομάδα. Μια μεγάλη περιοδεία σε 26 νησιά, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις σε Σύρο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη, Καστελόριζο, Ρόδο, Τήλο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Πάτμο, Ικαρία, Φούρνους, Σάμο, Χίο, Ψαρά, Μυτιλήνη, Αϊ-Στράτη, Λήμνο και Σκύρο.

Θα πραγματοποιηθούν επαφές με κατοίκους, εργαζόμενους, επιχειρηματίες και φορείς των νησιών και θα αναδειχθούν θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα. Στην Κω θα διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση για την υγεία.

Προοδευτική αριστεία

Στην Κουμουνδούρου είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την εσωκομματική διαδικασία από την οποία προέκυψαν οι 35 υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία (συμμετείχαν πάνω από 65.000 μέλη και φίλοι), ενώ την Παρασκευή το βράδυ ο Στέφ. Κασσελάκης έδωσε το στίγμα του για το πώς φαντάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής με τους πέντε υποψήφιους που επέλεξε ο ίδιος.

Υποψηφιότητα με πολλούς συμβολισμούς είναι αυτή της Μέλπως Λεκατσά, στο βιογραφικό της οποίας ξεχωρίζει η συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα. Μάλιστα ήταν υπεύθυνη του φαρμακείου που είχε στηθεί στο Πολυτεχνείο.

Οι υπόλοιπες τέσσερις επιλογές του Στέφ. Κασσελάκη είναι οι Δέσποινα Σίνου, καθηγήτρια στη Σορβόννη με έντονο ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Βιολέτα Κόρδατζη, η οποία έχει εργαστεί σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στο εξωτερικό και ειδικεύεται στην ανάλυση δεδομένων και τη μηχανική μάθηση, η Λυδία Βενέρη, δικηγόρος και υποψήφια διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου, και ο Βασίλης Παπαλαζάρου, διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας με ειδίκευση στη μοριακή παθολογία, τη γενετική και τη βιοϊατρική μηχανική.

«Απέναντι στους ακροδεξιούς celebrities και τους γνωστούς λαϊκιστές βάζουμε νέα πρόσωπα από την κοινωνία με πλούσιο βιογραφικό» λένε από την Κουμουνδούρου και τονίζουν ότι… ποντάρουν στην προοδευτική αριστεία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter