ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κήρυκα Χανίων και το πόθεν έσχες της Μαρέβας

ΣΥΡΙΖΑ: Να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  για τον Κήρυκα Χανίων και το πόθεν  έσχες της Μαρέβας

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων και το πόθεν έσχες της συζύγου Μαρέβας, που αποκάλυψε το Documento και να μην κρύβεται πίσω από τις ανακοινώσεις της ΝΔ.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος για τα δάνεια  επιχειρηματία  από την Τράπεζα Αττικής.

“Το χρεοκοπημένο σύστημα επικοινωνίας της ΝΔ ξαναχτύπησε και όχι τυχαία στις Απόκριες. Ο χρεοκοπημένος ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη κερνάει και η χρεοκοπημένη -και όχι μόνο οικονομικά- ΝΔ του κ. Μητσοτάκη πίνει…”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

“Η Δικαιοσύνη, πρέπει να αποφανθεί τόσο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και για όλες τις υποθέσεις με τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ που εμπεριέχονται στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής”. “Και τότε”, τονίζει, “τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της ΝΔ θα σβήσουν και θα καταρρεύσει και το τελευταίο καταφύγιο του κ. Μητσοτάκη, ότι δηλαδή δήθεν είμαστε όλοι ίδιοι”.

O ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι “επειδή όμως πλησιάζουμε στο κλείσιμο του Τριωδίου και ως είθισται τον βασιλιά Καρνάβαλο στο τέλος τον καίνε, καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το γραφείο Τύπου της ΝΔ”, και ταυτόχρονα τον καλεί “επιτέλους να απαντήσει:

– Ποιος πολίτης μπορεί να εξασφαλίσει ρύθμιση δανείου “μπαλόνι”, όπως ο ίδιος για το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, για το οποίο δεν είχε δώσει για έντεκα χρόνια ούτε ένα ευρώ μέχρι να αποκαλυφθεί από την Εξεταστική Επιτροπή;

– Πού πήγαν τα χρήματα των δανείων του Κήρυκα Χανίων;

– Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του, όπως τον έχει καλέσει επανειλημμένα ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ και ως οφείλει εκ του νόμου ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα μήπως και ξεχαστεί το σπίτι του Βολταίρου και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον κ. Παπασταύρου; Εφόσον είναι όλα τόσο καθαρά, όπως διατείνεται πότε δια αντιπροσώπων και ποτέ ο ίδιος, γιατί το αποφεύγει; Έχει άραγε κάτι να κρύψει;”

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε  πως οι μάσκες έπεσαν καθώς «η Τράπεζα Αττικής, ο διαγωνισμός – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες και η κατάτμηση δημοσίων έργων που καταλήγουν στον εκλεκτό εργολάβο του Μεγάρου Μαξίμου, αποτελούν το “τρίγωνο της διαπλοκής” που έχτισε η κυβέρνηση».

Η ΝΔ υπογράμμισε  πως είχε από καιρό καταγγείλει τη μεθόδευση, όπως λέει χαρακτηριστικά, που σήμερα αποκαλύπτεται από τη μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας πως η ώρα της αλήθειας για τους κ. Τσίπρα, Παππά και Σπίρτζη έφτασε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter