ΣΥΡΙΖΑ: Να ερευνηθεί το περιστατικό με τους νεκρούς μετανάστες μεταξύ Χίου και Τουρκίας

ΣΥΡΙΖΑ: Να ερευνηθεί το περιστατικό με τους νεκρούς μετανάστες μεταξύ Χίου και Τουρκίας

Σε κοινή δήλωση τους ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ζητούν να πέσει άπλετο φως στο περιστατικό στο νησί Bogaz, στο στενό μεταξύ Χίου και Τσεσμέ.

Το Τουρκικό Λιμενικό Σώμα, επέρριψε την ευθύνη στο ελληνικό Λιμενικό για περιστατικό ανεύρεσης 2 νεκρών προσφύγων, 4 επιζώντων (από τους οποίους ο ένας εξ αυτών πέθανε λίγο αργότερα) και 1 αγνοουμένου στο νησάκι Bogaz.

Στη δήλωση τους επισημαίνουν τα εξής:

«Οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αθώοι άνθρωποι στο Αιγαίο, που αναζητούσαν διεθνή προστασία ή μια καλύτερη μοίρα, πρέπει πλήρως να διερευνηθούν και οι ευθύνες να αποδοθούν. Αυτό επιβάλλει η θέση της Ελλάδας υπέρ της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Εφόσον οι κατηγορίες της τουρκικής πλευράς αποτελούν fakenews, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προβεί άμεσα σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι η τακτική της μετάθεσης ευθυνών μέσω ψευδών ειδήσεων δεν γίνεται ανεκτή και να αναδείξει το ζήτημα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς. Δεν αρκούν γενικόλογες ανακοινώσεις».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter